Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

SD är inte framtiden

Fotbollschefen

Ska vi reda ut det här med TV4 Sport Xtra och HD (High Definition) kontra SD (Standard Definition)?

Ja, det stämmer att många tittare måste ha en HD-box för att kunna beställa TV4 Sport Xtra.

TV4 erbjuder samtliga leverantörer att nedkonvertera vår HD-signal till SD och hittills har Telia och ComHem nappat. Vi vill att fler ska kunna köpa kanalen och då är det inte optimalt att exkludera alla som inte äger en HD-box.

Leverantörerna vill att fler kunder skaffar HD-boxar.

Personligen tycker jag att det vore synd om tillgången till TV4 Sport Xtra blev en klassfråga. Det är långt i från alla som har råd med en HD-box i dagsläget, många familjer prioriterar att lägga pengarna på viktigare saker. Studenter och unga har inte heller råd att lägga ett par-tre tusenlappar på en flashig HD-box.

Annons

Vi har medvetet satt ett lågt pris på TV4 Sport Xtra och hoppas att många tittare skaffar kanalen. Helst i HD, för upplevelsen är så mycket bättre. Men om det inte går så hoppas jag att alla tittare snart har möjlighet att se kanalen även i SD.

***

Som vanligt är era synpunkter, idéer, förslag och frågor välkomna. Mejla mig på emir.osmanbegovic@tv4.se eller kontakta mig via twitter.

***

I dag kom beskedet att Roma tilldelas seger med 3-0 efter den uppskjutna (numera inställda) matchen mot Cagliari. Kul för Roma. Kul för Birro.

Den första och förmodligen sista gången Zdenek Zemans bygge håller nollan den här säsongen.

***

Sportjournalistiken har diskuteras flitigt de senaste veckorna. Patrick Ekwalls intervju med Jonas Olsson efter landslagets

skitmatch seger mot Kazakstan väckte starka reaktioner.
Annons

 

Debatten mellan Ekwall och Olsson fortsatte på twitter och man kan lugnt konstatera att Olsson bör fortsätta fokusera på det han gör bäst – att spela fotboll.

Några veckor senare kom U21-bomben på fotbollskanalen.se, med efterföljande diskussioner. Att publicera eller inte publicera? Är det en stor nyhet eller inte?

Förra veckan beslutade Svenska Dagbladet att lägga ner sin sportavdelning, vilket naturligtvis väckte starka reaktioner i branschen. Senast i dag uttalade sig förre detta sportchefen Sune Sylvén i frågan.

Och det händer saker även på Sportbladet, där Robert Laul ifrågasatte den moderna nätjournalistiken i ett blogginlägg på sportbladet.se. Laul vevade hejvilt, på sitt karaktäristiska vis. Simon Bank belyste frågan på ett mer nyanserat och intelligent sätt i sin blogg.

Intressanta och nödvändiga diskussioner i en tid då sportjournalistiken letar efter sin identitet och kämpar för överlevnad på sina håll. De kommersiella krafterna blir allt starkare – oavsett om det handlar om nya betalkanaler, klickjakter, rättighetskrig, PLUS-tjänster, HD-boxar eller besparingar (förlåt – “effektiviseringar”, som det så fint heter på chefsspråk).

Annons

***

TV4 Sport Xtra finns tillgängligt även via fotbollskanalen.se, om du har ett Premium-abonnemang. Det är så jag tänker se hatmatchen Fiorentina-Juventus, klockan 20.45 i kväll.

***

Blev ni lurade av rubriken? Jag jobbade ju på en betaltidning en gång i tiden…

 

Publicerad 2012-09-24 23:15

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto