Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Fotbollsgalan från TV-soffan

Fotbollschefen

Nej, jag har inte tagit båten till Swinoujscie och tåget tillbaka till Bosnien. Har bara haft lite annat för mig.

I stället för EM-lottningen i Göteborg i fredags, en skön fotbollshelg i tv-soffan, Fotbollsgalan i går samt planering inför Sverige-England har de senaste dagarna helt och hållet handlat om att ta hand om en febersjuk dotter. Därför har även bloggen blivit lidande.

Såg verkligen fram emot galan. För en gångs skull satt stora delar av TV4:s fotbollsredaktion samlat vid samma bord och många medarbetare var inbjudna. Jag är övertygad om att det var hur trevligt som helst vid bord 51, det är ett gäng underbara människor som satt där.

Från TV-soffan ser man Fotbollsgalan med mer granskande ögon. Bildproduktionen, övergångarna, ljudnivåerna, manuset, flödet…

Annons

Några snabba reflektioner:

  • Häftigt att Sofia Brobergs bilder på Zlatan Ibrahimovic efter EM-segern mot Frankrike var grunden för galans intro. Bilderna då Zlatan tog av sig tröjan och gav den till en tjej i den svenska klacken är fantastiska.
  • Att Anna Brolin känns så självklar i alla stora sändningar visar vilken enorm utveckling hon har haft. Lysande i lottningssändningen i fredags, lika bra i går.
  • Många var nervösa uppe på scenen. Prisutdelare och vinnare.
  • Synd att inte klippa in Zlatan Ibrahimovic någon gång under hyllningen av Fredrik Ljungberg.
  • Pia Sundhage är det bästa vi har i svensk fotboll just nu. Hoppas hon förblir oförändrad och att smekmånaden varar länge.
  • Olof Lundhs kavaj!
  • Härligt och viktigt att många spelare och ledare tog chansen att marknadsföra EM 2013. Framförallt Lotta Schelin i sitt tal.
  • Annons
  • Det var lite otajt producerat emellanåt.
  • Bra att Fotbollsgalan numera handlar mer om fotboll och mindre om humor.
  • Simon Bank hade lätta steg uppför trappan och in på scenen när Guldbollen skulle delas ut.

***

Hans Hultman lämnar jobbet som pressansvarig för det svenska landslaget. Jag tror att SvFF kommer att ha stora problem med att hitta en ersättare som är i närheten av att vara lika bra som Hultman.

Läs gärna Olof Lundhs blogg om detta.

***

De som har det bäst klagar oftast mest. Jag väntade mig enorma mängder syrliga tweets från medierepresentanter som var på plats i Globen i går. Ni vet, det vanliga: “bordet långt i från scenen”, “maten smakar inte bra”, “champagnen är inte tillräckligt kall”, osv. Även om jag fattar att vissa saker skrivs eller sägs med glimten i ögat har jag oerhört svårt för den sortens “humor”.

Annons

Jag hade fel, det var ganska få klagomålen i de sociala medierna.

Men i dag kom bomben – Kentaros VD Philippe Huber lämnade galan i vredesmod. Han ansåg att han borde fått sitta vid det första honnörsbordet, men fick istället sitta vid bord 40. “Jag är inte Musse Pigg“, påstås Huber ha sagt.

Snacka om att överreagera…

***

“Lika bra att ni vänjer er, så här kommer det att vara de närmaste åren”

Det är precis det man INTE vill höra från en läkare när man åker in till barnavårdscentralen med en tvååring som har 40-graders feber. Som tur är mår Lea bättre nu. Och som tur är har man två fantastiska fotbollsredaktörer, Peter Backe och Olle Juhnell-Lindberg, som ställer upp och täcker upp medan man är hemma.

Publicerad 2012-11-13 14:59

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto