Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hjärtat eller hjärnan?

Fotbollschefen

I helgen släppte både Serie A och Ligue 1 sitt spelschema för Påskhelgen och de två första helgerna i april. Underbart! Det är ett nöje att sitta med spelprogrammen och tablåplaneringen och försöka trycka in så många tv-matcher som möjligt. En höjdpunkt i mitt arbete, jag älskar det pusslet.

Men jag blir lite stressad av diverse tablåkrockar. I 9 fall av 10 löser vi tablåkrockarna innan ni ens märker dem. Ibland får man försöka flytta matcher, om det handlar om Superettan och Damallsvenskan där vi kan påverka speltider och speldagar. I vissa fall får man vara flexibel och sända i en annan kanal än den planerade, till exempel flytta matchen från TV4 Sport till TV4 Sport Xtra. Och i enstaka fall måste någon match strykas helt från tv-tablån och sändas enbart via fotbollskanalen.se

Exempel på krockar jag/vi måste lösa är:

6 april kl 17.00 spelas damlandskampen Sverige-Island samtidigt som ligamatchen Rennes-PSG. Visst, vi har ju både TV4 Sport och TV4 Sport Xtra – men vi vill helst sända både landslaget och Zlatan Ibrahimovic i den bredare kanalen TV4 Sport. Men det kommer inte att gå eftersom matcherna spelas samtidigt.

Annons

I det här läget får man kolla med TV4:s planeringsavdelning om det finns möjlighet att sända någon av matcherna i huvudkanalen TV4. Ofta går inte det, eftersom TV4:s tablå är spikad sedan lång tid tillbaka och man vill undvika alla sorts ändringar. Vi får se hur vi löser denna krock… 

14 april kl 15.00 spelas derbyt Genoa-Sampdoria samtidigit som Cagliari-Inter. Vi sänder en av matcherna i TV4 Sport Xtra, men vilken match väljer man? Serie A-älskaren i mig skriker efter derbyt, de matcherna brukar vara fantastiska. Men samtidigt vet jag sedan tidigare att derbymatcherna mellan Sampdoria och Genoa inte har lika många tittare som storlagen som Juve, Milan och Inter. Och nu spelar dessutom svenske Albin Ekdal i Cagliari och ställs mot Inter.

Hjärtat säger Genoa-Sampdoria och hjärnan säger Cagliari-Inter. Hur väljer man?

Annons

***

Gårdagens Fotbollskanalen Europa var riktigt bra:

 

***

SVT:s expert Pernilla Wiberg tycker att idrottstjejer borde dra fördel av sitt utseende.

“När man har konkurrens från andra idrotter så gäller det att synas. Tina Maze och Lindsey Vonn gör allting bra och ser bra ut.”, sa Wiberg inför storpublik i Sveriges Television.

Tänk nu, bara tänk, om t.ex. Patrick Ekwall hade sagt eller skrivit någonting liknande. Han skulle bli fullständigt slaktad i media, på twitter, på Facebook, via mejl.

Det känns som att vissa läser Ekwalls blogg på fotbollskanalen.se och krönikor i Expressen som fan läser Bibeln och ser bara de formuleringarna de vill se. De struntar i helheten och tolkar bara vissa delar så som det passar dem.

Det är så fruktansvärt tröttsamt.

***

När Francesco Totti gjorde sitt 226:e ligamål och därmed passerade Gunnar Nordahl satt Gunnars son Thomas i Club Calcio-studio. Det är stort!

Annons
“Gubben har fortfarande bättre snitt”, tyckte Don Tommaso.
Publicerad 2013-03-18 13:40

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto