Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Världens vackraste liga

Fotbollschefen

Vi har gamla och fula betongarenor och ofta halvtomt på läktarna. Vi har domare som inte håller måttet, klubbpresidenter som gapar och skriker, sportchefer som nästan hamnar i slagsmål på VIP-läktaren och storstjärnor som röker på tågtoaletter på väg till matcher.

Vi har bottenlag som vänder 1-3 till 4-3 mot topplag, på bortaplan. Vi har spelare som hamnar i slagsmål med sina gamla lagkamrater. Vi har barnförbjudna målfiranden.

Vi har Antonio Di Natale, 35. Vi har ett Rom-derby i kväll. Och vi har allt det här under endast EN omgång.

Världens vackraste liga!

***

Jag har ju lovar att publicera de “bästa” jugge-elvorna. Här är en av dem, från Martin Pudaric:

Kul grej med en jugge-elva! Jag har flera gånger reflekterat över hur en eventuell jugoslavisk startelva skulle se ut, och efter VÄLDIGT mycket om och men så fick jag till slut fram ett hyfsat resultat (4-3-3).

Annons

Ifall du inte kan se bilden så bestämde jag mig för att sätta Handanovic i målet istället för Begovic, ett väldigt svårt beslut för mig då jag själv är bosnier men Handanovic har enligt mig gjort en fantastisk säsong i Inter där han flertalet gånger räddat laget på egen hand. Jag säger absolut inte att Begovic presterat dåligt, tvärt om, men för tillfället anser jag Handanovic vara snäppet bättre.

Backlinjen fick bli en rak fyrbackslinje dominerad av serber då jag valde att sätta Kolarov på vänsterkanten och Ivanovic på högerkanten. På den vänstra mittbacksplatsen så satte jag in Neven Subotic direkt, men på den högra blev mitt beslut svårare. Efter att ha tänkt på det en liten stund så kom jag fram till att jag inte kan bänka Emir Spahic, laget behöver en ledare och vem passar då bättre än kapten Spaha? Dessutom är Vidic, precis som du skrev, väldigt skadebenägen och därför måste jag tyvärr förpassa honom till bänken.

Annons

Tremanna-mittfältet består av Rakitic, Modric och sen Pjanic i en blyg trequartista-roll. Vid en första anblick kan detta tremanna-mittfält tyckas extremt offensivt, vilket jag är beredd att hålla med om. Tanken från början var dock att sätta Rakitic på bänken och istället starta med en defensivare mittfältare, men efter ett tag upptäckte jag att det helt och hållet fattas en defensiv mittfältare av klass bland de jugoslaviska landslagen. Sloveniens Armin Bacinovic har onekligen massa potential men har fått sina senaste säsonger förstörda av skador, Elvir Rahimic har hunnit fylla 37 och Nemanja Matic är inte heller någon utpräglad defensiv mittfältare. Jag övervägde att spela Spahic som defensiv innermitt och istället sätta in Vidic i mittlåset, men efter ett tag kom jag fram till att låta Modric ta en mer tillbakadragen roll istället. Sedan ankomsten till Real har Modric utvecklat sitt defensiva spel, och med Pjanic & Rakitic på mittfältet saknas det ändå inte offensiv kvalitet.

Annons

Anfallet var ganska lätt att ta ut. Jovetic har utvecklats till en nyckelspelare i Fiorentina och skulle definitivt kunna bidra med mycket teknik och assists i ett tremanna-anfall. Dzeko får roll som spjutspets och målskytt och till höger om sig har han Mario Mandzukic som under säsongen visat att han är en komplett anfallare med distinkta avslut.

 

***

I kväll kl 22.00 i TV4 Sport är det premiär för vårt nya Superettan-magasin “Veckans mål”. Varje måndag kommer Niklas Jarelind och Daniel Kristiansson att ge er höjdpunkter och mål från samtliga omgångens matcher i Superettan.

Detta gör att vårt internationella highlightsprogram, “Gol, gol, but” senareläggs och startar kl 22.30, dvs direkt efter “Veckans mål”.

***

Reza Madadi fajtades inte på UFC-galan i lördags. Han VAR UFC-galan i lördags.

Annons

Visst fanns det andra fajter som fick publiken att jubla, men Reza fick hela Globen att lyftaSverige har väldigt få idrottsmän/kvinnor som är lika ödmjuka och omtyckta. Och förmodligen ingen med ett lika stort fightinghjärta.

 

 

Publicerad 2013-04-08 10:20

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto