Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Underbara Zlatan-minnen

Fotbollschefen

Lissabon, tredje gången gillt!

I det här inlägget beskrev jag mina två tidigare resor till Lissabon, som båda har slutat i besvikelse och spruckna mästerskapsdrömmar.

Men nu vänder det! Den här gången är det Sverige, lett av lagkaptenen och besten Zlatan Ibrahimovic, som ska dit och kriga.

Och matchen sänds i TV4!

Sedan tidigare har det varit klart att TV4 sänder returen på Friends Arena den 19 november. Men bortamatchen var ute till försäljning och vem som helst hade kunnat köpa den. Okej, kanske inte riktigt vem som helst eftersom vi pratar om höga rättighetskostnader för en enda match. Det finns två, kanske tre, svenska tv-bolag som har de ekonomiska musklerna och den redaktionella ambitionen att sända en match av den här kalibern. Ni får själva räkna ut vilka det är.

Annons

Att det drog ut på tiden var lite halvjobbigt, det måste jag erkänna. Desto skönare att det till slut blev TV4 som vann dragkampen. Positivt att företaget forsätter att satsa på stora idrottevenemang av nationellt intresse, de så kallade “lägereldarna”.

***

I går lanserades en ny satsning på fotbollskanalen.se. Redaktör Olle Lindberg kommer varje onsdag att publicera noga utvalda godbitar från vårt arkiv.

Den första tillbakablicken handlar om starten på Zlatan Ibrahimovics magnifika karriär. Det är totalt fyra reportage från tidigt 2000-tal och jag fastnade för några roliga detaljer: Patrick Ekwalls skånska dialekt i det första reportaget, Zlatans underbara skratt i slutet av det andra klippet, det klassiska citatet “jag är klar för Ajax, det är som att Titanic har trillat ner” i det tredje klippet och Ola Wenströms babyface i den oslagbara “tulpan-ståan” i det sista reportaget.

Annons

Arkivbloggen rekommenderas starkt och är en måsteläsning på onsdagarna framöver.

***

TV4 flyttar Idol på grund av fotbollen den 15 november. Är det Nöjesbladets tur att rasa?

***

Nu väntar två veckors hårdkörning inför Portugal. Förutom alla helgmatcher från Serie A och Ligue 1 ska vi bland annat riva av:

 • I kväll, 31 oktober: VM-kval damer, Sverige-Färöarna
 • I morgon 1 november: U17 VM, Sverige-Honduras
 • Lördag 2 november: Avgörandet i Superettan
 • Söndag 3 november: Club Calcio och Fotbollskanalen Europa
 • Tisdag 5 november: U17 VM, semifinal (om Sverige spelar)
 • Onsdag 6 november: Kval till Allsvenskan
 • Torsdag 7 november: Europa League
 • Fredag 8 november: U17 VM, final
 • Lördag 9 november: Champions League, LdB Malmö-Wolfsburg
 • Söndag 10 november: Kval till Allsvenskan, Supercupen, Club Calcio och Fotbollskanalen Europa
 • Annons
 • Måndag 11 november: Fotbollsgalan

Helt okej uppladdning för playoff-matcherna.

***

Att alla som jag har pratat med mycket hellre sitter och jobbar i en halvsunkig produktionsbuss utanför Estadio De Luz i Lissabon än går på TV4:s glamorösa personalfest den 15 november är ett tydligt tecken på att folk älskar sitt arbete.

Tack!

Publicerad 2013-10-31 08:37

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto