Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Anette Börjesson får Fotbollskanalens hederspris: "Otroligt fint och hedrande"

Fotbollskanalen

Anette Börjesson var lagkapten när Sverige bärgade sitt hittills enda mästerskapsguld på damsidan.
Nu får hon Fotbollskanalens hederspris.
- Det känns otroligt fint och hedrande, säger hon efter att hon fått ta emot priset.

3:20
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se när Börjesson fick ta emot priset i spelaren ovan.

TV4 och Svenska Fotbollförbundet delar gemensamt ut Fotbollskanalens Hederspris till någon som gjort stora insatser för svensk fotboll.

I år går det till Anette Börjesson som bland annat har vunnit ett EM-brons, ett EM-silver och sex SM-guld. 

Efter sin aktiva karriär som spelare har hon bland annat varit expert i Radiosporten och med i olika satsningar för att bevaka damfotboll, för sina stora insatser för svensk fotboll tilldelas hon nu Fotbollskanalens hederspris.

Hur är känslan att ta emot en sådan här hedersbetygelse?
- Det är bra, lite darrigt men jättebra. Det känns otroligt fint och hedrande, säger hon i Fotbollsåret 2022 och fortsätter: 

ANNONS

- Fotbollen var väl det jag startade med allra först, det ligger mig fortfarande varmt om hjärtat. Sedan har jag lyckats på ett eller annat sätt lyckats tråckla mig in och blivit lite expert på damfotbollen och hållit mig kvar väldigt länge.

Anette Börjesson hyllar också damfotbollens utveckling och gläds över hur långt fotbollen kommit:

- Det går inte på något sätt att jämföra det, så är det. Det är tidens tand lite grann. Så långt som vi har kommit nu, det är otroligt roligt. Damfotbollens framtid är ljus.

Publicerad 2022-12-27 kl 20:34

Fakta

Motivering

En av svensk fotbolls pionjärer som tog plats i landslaget i mitten av 1970-talet och behöll den till i slutet av 1980-talet. Lagkapten när Sverige bärgade sitt hittills enda mästerskapsguld på damsidan och ledde laget från de bakre linjerna under en tid då det även blev EM-brons och EM-silver. Sex SM-guld, fem NM-guld och tre cuptitlar visar att hon var en vinnare även i Jitex och Gais. Efter spelarkarriären har hon fortsatt jobba med fotboll, som expert i Radiosporten och med olika satsningar för att bevaka damfotboll. Det råder ingen tvekan om att Anette Börjesson gjort stora insatser för svensk fotboll och därför får hon Fotbollskanalens Hederspris 2022.

Jury: Marika Domanski Lyfors, SvFF, Stefan Pettersson, SvFF, Erik Westberg, TV4, Olof Lundh, TV4.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto