NorCal säkrade finalplatsen - körde över Umeå

Gothia Cup

NorCal blev första lag att säkra finalplatsen i Puma Trophy på damsidan.
Detta efter att ha pulveriserat Umeå med 6-0 i semifinalen.
- Det är en fantastisk atmosfär och jag älskar att spela med det här laget och jag vill bara prestera, förklarar en av målskyttarna, Kaylee Kim för C More efter matchen.

0:41

Avbryt
Försök igen

Se O'Donnells mål i spelaren.

Tidigare under veckan målade Minnesota Thunders svenske tränare, Tobias Thorsell, upp NorCal som den stora favoriten till Puma Trophy-titeln. Förväntningar som laget från Kalifornien har svarat upp mot.

Efter tre segrar och 20-1 i målskillnad avancerade laget som gruppetta vidare till torsdagens semifinal mot Chivas Guadalajara. En match som vanns med 5-3, efter viss möda. Men i fredagens semifinal mot Umeå satte NorCal ner foten ordentligt.

Inför matchen fanns förhoppningar om att Sveriges hopp i åldersklassen skulle kunna störa den gulklädda lagmaskinen på SKF Arena. Men de långväga gästerna tog snabbt död på den spänning som byggdes upp på förhand.

1-0 prickade Jocelyn Travers in på frispark efter 14 minuters spel. Tre minuter senare utökade Miri O’Donnell med en kanon i krysset, som förde tankarna tillbaka till en viss Zlatan Ibrahimovic mot Ungern.

Innan halvtidsvilan fyllde NorCal även på med ett tredje mål, som i praktiken stängde matchen.

Den andra halvleken blev en transportsträcka mot finalen för NorCal, som ändå fyllde på med ytterligare tre mål och när slutsignalen väl gick var det ett tillbakadraget firande hos amerikanskorna, som försöker försvara fjolårets titel i Puma Trophy.

- Det är en fantastisk atmosfär och jag älskar att spela med det här laget och jag vill bara prestera. Det handlar mycket om den höga pressen för vårt lag, vi vill bara ta tillbaka bollen och vi vill äga mycket boll och det visade vi i kväll, sa en sprudlande glad Kaylee Kim till C More innan hon summerade:

- Jag är bara så uppspelt att vi har nått finalen. Jag tror att vi kommer ge allt oavsett vad som händer.

Krossen innebär följaktligen att NorCal kommer tåga in på Gamla Ullevi under lördagen för att spela Gothia Cup-final. En match som sparkas igång klockan 13:00.

Här hittar du allt material från Gothia Cup under veckan.

Publicerad 2023-07-21 kl 19:13