POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (DAM)
1v

TV: Landslaget avslutar året inför 20 000 åskådare: "Det är klart motiverande"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se hela intervjun i spelaren ovan.

Damlandslaget står inför årets sista möte inatt, borta mot USA. 
Peter Gerhardsson ser mycket fram emot att möta regerande världsmästaren och tror på sitt lag. 
- Sällan man som tränare behöver prata om motivation, den finns redan, säger han till TV4 Sporten. 

Efter ett mycket framgångsrikt år har damlandslagets förbundskapten Peter Gerhardsson begett sig över Atlanten med sin sista landslagstrupp för året. Mötet går av stapeln i natt svensk tid och Sveriges bronsgäng från VM i somras ställs mot regerande världsmästaren USA. Gerhardsson tror att Sverige absolut kan mäta sig med världsmästaren och ser matchen som ett ypperligt tillfälle att förbereda laget och de nya spelarna inför kommande år.

- Det är en klart intressant avslutning på året 2019. Träningsmatcher är alltid lite speciella. En del testar spelare och en del taktiska delar. Men att få göra det inför cirka 20 000 personer i USA, det är klart motiverande, säger Gerhardsson till TV4 Sporten. 

Matchen spelas i Ohio och åskådarna är beräknade till 20 000 personer, men förbundskaptenen ser inte det som något problem då landslaget spelat träningsmatcher inför fullsatta läktare tidigare.

- Vi har ju mött Frankrike för två år sedan med 10 000 personer och England förra året inför fullsatt i Rotherham, men jag tror att det är bra just i den här delen av säsongen att man får den här typen av träningslandskamper, att det blir lite extra runt omkring allt, det kommer att sporra oss naturligtvis. Det blir en stor match att spela i USA mot världsmästarna inför fullsatta läktare, så bättre test kan man nog inte få i en träningslandskamp.

Gerhardsson är mycket nöjd med den inställning som hans landslag har visat upp under året, och är inte orolig för det inför nattens möte.

- Vi har haft en väldigt hög nivå på våra träningar både i VM och sedan har vi spelat tävlingslandskamper. Vi har några nya spelare med så de sporrar varandra väldigt bra. Det är väldigt sällan man som tränare behöver prata om motivation, den finns redan. Jag tycker att det är en grund när man är landslagsspelare att ha den här verkliga hungern för att få representera sitt land, inte bara en klubb utan det är hela Sverige. Jag tror att konkurrenssituationen och det vi gjorde i VM gör att alla spelarna vill verkligen vara med och det ligger ett EM-kval framför oss, ett EM i England som vi vill till och ett OS nästa år. Så det finns så mycket faktorer som gör att spelarna på varenda träning och i varenda moment alltid är väldigt påkopplade.

I VM blev det förlust i gruppspelet men med ett lite mer reserverat lag. Har ni tittat på den matchen och vad som behöver vara annorlunda imorgon?
- Vi har tittat på den. Vi gjorde en bra andra halvlek, det var två olyckliga mål. En hörna och ett självmål egentligen som styrdes in. Långa delar av matchen så är vi med i matchen, framför allt får vi se hur vi lyckas i vårt passningsspel. Vi har en del nya spelare nu och hoppas att de träningar vi haft har förberett dem på rätt sätt. Det blir spännande

Ett nytillskott i truppen och landslaget är Hanna Bennison som även kan titulera sig svensk mästare då hon och klubblaget Rosengård vann damallsvenskan i år. Gerhardsson är mycket nöjd över att han tog med 17-åringen i årets sista trupp.

- Man ser att det är en spelare som klarar av den här nivån, det gör hon helt klart. Med en väldigt bra speluppfattning och kvicka, snabba fötter så klarar hon sig ur situationer. När man kommer hit så blir det ett väldigt högt tempo och vi jobbar väldigt mycket med små ytor och problemlösande för spelarna.

Publicerad 2019-11-07 kl 18:56
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå