Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

HBK på jakt efter ny anfallare: ”Inne i heta diskussioner”

Superettan

GÖTEBORG. Johan Oremo är korsbandsskadad.
Nu ska HBK värva en ny anfallare innan transferfönstret stänger.
- Vi är sedan någon vecka tillbaka inne i heta diskussioner med spelare, säger klubbchefen Tony Karlsson till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån/HBK.

IFK Norrköping - Halmstads BK
IFK Norrköping
Halmstads BK
STREAMA IDAG 13:45

Halmstads BK åkte nyligen på en tung smäll inför säsongsstarten i superettan. Anfallaren Johan Oremo, som i slutet av augusti 2017 åkte på en korsbandsskada, skadade korsbandet i samma knä som senast och blir nu borta i flera månader.

HBK:s klubbchef Tony Karlsson berättar nu att föreningen vill värva en till anfallare innan transferfönstret stänger den 4 april i år.

- Eftersom att Johan är borta i någonstans mellan sex och åtta månader, så behöver vi ha in en forward om det går. Vi jobbar för fullt, säger Karlsson till Fotbollskanalen.

- Jag är inte så mycket för att oroa mig. Det är bättre att konstatera vad vi kan göra, så försöker vi att göra det. Det är det vi jobbar med, fortsätter han.

Annons

Karlsson berättar vidare om vilken spelartyp det är föreningen söker och att HBK diskuterar med spelare.

- Vi söker ytterligare en stark forward som man kan få fast bollen på och som är stark inne i boxen. Det ska gärna också vara en spelare som kan ta många meter i djupled. Om du har några parametrar, så kan du inte ligga på tio på allt eftersom att det då är en stålman, så det är den balansakten som hela tiden pågår i diskussionerna, men vi är sedan någon vecka tillbaka inne i heta diskussioner med spelare. Om vi lyckas med det eller inte får vi se.  

Om det blir en värvning, så ska det röra sig om en rutinerad spelare.

- Vi har yngre spelare som vi hoppas att vi klarar oss med och att de också ska få chansen att visa upp sig, så om vi ska få in något pratar vi om något mer rutinerat, en spelare som bevisat att den kan. Vi sitter ganska välbeställda med yngre spelare. I det fallet handlar det mer om att de ska få chansen och klara av miljön och så. Du ska inte se framför dig att det kommer in ytterligare en 17- eller 18-åring.

Annons
Publicerad 2019-03-25 kl 15:58

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto