Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

TV: Johansson slår fast - HBK ska upp till allsvenskan: ”Hoppas jag verkligen”

Superettan

GÖTEBORG. HBK tippas vinna superettan 2019.
Andreas Johansson slår fast att det ska bli uppflyttning.
- Det hoppas jag verkligen, säger HBK-backen.

Foto: Bildbyrån

Se intervjun med Andreas Johansson i spelaren ovan.

Halmstads BK ramlade under 2017 ur allsvenskan och slutade i fjol på femteplats i superettan. Inför den här säsongen vände förre IFK Norrköping-kaptenen Andreas Johansson hem till Halmstads BK och nu är målet solklart - det ska bli uppflyttning till allsvenskan.

- Det hoppas jag verkligen (att det blir uppflyttning). Klubbens och min egen ambition är att ta steget upp. Jag tycker personligen att HBK hör hemma i allsvenskan och ska gör allt jag kan och bidra till laget. Men det kommer bli tufft med många bra lag och en jämn serie, så det gäller att vara med i början, säger Johansson under upptaktsträffen. 

Annons

Johansson berättar att i år troligtvis är första gången hans lag är tippat som etta, vilket Halmstads BK blev av media i superettan den här säsongen.

- Det är en erfarenhet, men vad man tippar, tycker och spekulerar är för mig ointressant. Det är på planen det sker, det är 30 omgångar och vi ska prestera så bra fotboll som möjligt. Om man tittar för långt fram i tiden, så tror jag att man lever farligt.

HBK-tränaren Igor Krulj säger så här om pressen på hans lag att gå upp till allsvenskan:

- Pressen finns ju där, men framför allt tydligheten att det är det som gäller, både med klubbens ekonomi och allt som händer med avtalen. Det är där vi vill höra hemma (i allsvensken), men vi kommer från en liten stad där vi måste göra saker tillsammans och då måste hela Halmstad vara engagerat. Vi tippas etta, men det måste hända saker på planen.

Annons

Samtidigt berättar Krulj att fjolåret var lärorikt för hans lag, då flera unga spelare fick ett första år med seniorfotboll i superettan.

- Jag tycker att förra året var ett väldigt lärorikt år, där det inte gick som vi hoppades på. Jag hade önskat att vi skulle kliva upp i finrummet, men det var lärorikt och en bra erfarenhet för våra yngre spelare, där en del gjorde sitt första seniorår. Vi fick uppleva bra matcher, men även matcher där vi fick kämpa och kriga. Vi är väldigt positiva, men var kritiska under vintern och under 2019 hoppas vi på att kunna ge allting.

Halmstads BK ställs mot Jönköpings Södra i premiären i superettan.

Publicerad 2019-03-25 kl 14:20

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto