Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Gräsmattan kan påverka Sverige: "Det kanske blir som 'Granen' sa"

Sverige (herr)

Gräsmattan på Ullevål är att döma av landslaget dålig.
Och den kan komma att påverka landslagets matchplan. 
- Man kan nog inte förvänta sig något skönlir, säger Andreas Granqvist.

Foto: Bildbyrån.

Se en tv-intervju med Janne Andersson i spelaren.

Under måndagen fick landslaget möjlighet att träna på Ullevål inför EM-kvalmötet med Norge. Men Sverige var långtifrån imponerat av vad planen hade att erbjuda - och den kan komma att påverka spelet.

- Den var väl inte helt optimal. Den var nog värre än jag hade förväntat mig. Framför allt är den väldigt sörjig centralt i banan och den släpper mycket. Matchplanen får bli därefter. Man kan nog inte förvänta sig något skönlir. Vi ska försöka spela en bra fotboll, men det kan nog bli lite rakare och enklare spelare.

Jimmy Durmaz var inte heller imponerad:

- Nej, det kan jag inte säga att jag var. Men det går att spela på den. Det går absolut.

Annons

På frågan om han är förvånad över gräskvaliteten i och med att matchen spelas på en nationalarena svarar Durmaz:

- Ja, det är jag. De har ju vetat om att vi ska spela här. De borde kunna ha förberett den lite bättre. Sen har det varit mycket snö så det är alltid svårt. Men det är så det är, det är bara att acceptera läget.

Förbundskapten Janne Andersson kommer ha mattans kvalitet med sig i beräkningen när han lägger upp matchplanen. Dock hoppas Andersson att Sverige stundtals kommer att kunna bjuda på fin fotboll mot Norge.

- Jag tror att planen kommer att påverka för vi var ute och körde en stund och då släppte den lite grand. Det blir svårt att bedriva ett kortpassningsspel på fel ställen. Vi får se, det kanske blir som ”Granen” sa att det kanske blir lite rakare spel. Men visst ska vi försöka spela fotboll när det finns möjlighet. Men man får ta in det i bedömningen när man lägger upp matchplanen, säger han till TV4.

Annons

Se en tv-intervju med Janne Andersson i spelaren ovan.

Publicerad 2019-03-25 kl 19:47

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto