Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Blågult ställs mot Lagerbäck: "En extra krydda"

Sverige (herr)

SOLNA. Sverige reser till Oslo för EM-kval på Ullevål.
På motståndarbänken sitter ett välkänt ansikte.
- En extra krydda, säger Viktor Claesson om Lars Lagerbäck.

2:03
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se en tv-intervju med Viktor Claesson i spelaren.

Mellan åren 2000 och 2009 (fram till 2004 tillsammans med Tommy Söderberg) var det Lars Lagerbäck som var förbundskapten för det svenska herrlandslaget. En framgångsrik sejour där Lagerbäck ledde landslaget till fem raka mästerskap, vilket ingen annan förbundskapten på herrsidan mäktat med.  

På tisdagen ställs Sverige mot just Lagerbäck, som numera är förbundskapten för Norge. Ett faktum som bidragit till att öka intresset kring matchen ytterligare, enligt Viktor Claesson.

Känns det lite extra inför den här landskampen? Att det är ett rivalmöte?
- Ja det är klart att det gör. Det är landslagsderby och sedan blir det ännu lite mer krydda när Lagerbäck är där också. Vi kommer att komma taggade på tisdag, säger Claesson.

ANNONS

Andreas Granqvist var med på Lagerbäcks tid och vet på ett ungefär vad man kan förvänta sig.

- Jag har ju haft Lagerbäck ett antal år så jag vet vilken fotboll han står för. Jag förväntar mig att de kommer vara otroligt kompakta och svåra att komma igenom. Det kommer nog inte bli någon jättechansrik match. Det kommer bli tufft. De har gjort det bra. 

Albin Ekdal:

- Det är en duktig tränare och Norge är ett bra lag som knappt förlorade mot Spanien men vi vet att vi också är ett starkt lag, det vi har vi visat många matcher i följd och vi kommer dit med en bra trepoängare i bagaget från i går. Det ska bli kul match. Vi vill åka dit och vinna.

Viktor Claesson tror på en helt annan matchbild än den mot Rumänien.

- Det kommer att vara svårare att skapa målchanser mot Norge, helt klart, jämfört med Rumänien, men samtidigt är de kanske inte lika pigga i kontringarna som rumänerna var heller. Det kanske blir lite mer låst men vi har visat att vi kan hantera den typen av motstånd också. Vi ska se lite klipp på Norge och se vad vi kan utnyttja. 

ANNONS

Vad måste ni ta med er och vad måste ni förbättra?
- Vi hade bra sekvenser mot Rumänien, som någon sa: Höga toppar och djupa dalar. Vi kan ta med oss att vi har en hög högstanivå i spelet mot Rumänien där vi skapar en hel del målchanser. Kan vi eliminera lite misstag mot Norge så tror jag att det kan bli väldigt bra.

Vad gäller Viktor Claesson så spelade han senaste matchen på yttermittfältet, till skillnad från landskampen dessförinnan, mot Ryssland, i Nations League. Frågan är var han helst spelar?

- Det spelar ingen roll utan det är från match till match vad som passar. Sedan har jag spelat mer på kanten än vad jag har spelat forward. Jag känner mig lite mer hemma på kanten, men sedan kan det vara lag man möter där det passar att spela forward. Det finns inget svart eller vitt, säger Claesson

ANNONS

Är du tillbaka som yttermittfältare nu?
- Det går snabbt i fotbollen. Någon kanske blir skadad på träningen i morgon och så är det omvänt läge. Men det är kul för både Robin (Quaison) och Alex (Isak) och för landslaget att få fram forwards som är heta och levererar. Det är bara bra - och spelar jag ytter då så anpassar jag mig efter det. Men jag  tänker inte så mycket på om jag kommer spela ytter nu en bit framöver. Jag ser bara till nästa match som är Norge och sedan får vi ta det därifrån. 

Var är du bäst?
- Det beror nog på vem du frågar kanske, jag tycker att det är svårt att säga. Jag har spelat mest på vänsterkanten i klubblaget så där är jag kanske mest hemma men jag tycker att det kändes bra till höger senast och det kändes bra som forward förra samlingen så det spelar inte så stor roll. Jag försöker leta upp lite fina ytor var jag än står uppsatt i för position.

ANNONS

Norge-Sverige sänds på TV4 och kan streamas på cmore.se. Sändningen startar klockan 20.00 under tisdagen.

Publicerad 2019-03-26 kl 08:15

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto