Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

TV: Lagerbäcks pik: "Sverige är en mindre bra kopia av oss"

Sverige (herr)

OSLO. Lars Lagerbäck ställs mot Sverige med sitt Norge i EM-kvalet.
Nu skickar han en pik till Blågult.
- De är en lite mindre bra kopia av oss, säger Lagerbäck.

Foto: Bildbyrån

Se Lars Lagerbäck kalla Sverige en mindre bra kopia av Norge i spelaren ovan.

Under tisdagen ställs Sverige mot Norge på bortaplan i EM-kvalet. Blågult slog Rumänien med 2-1 på hemmaplan i lördags, medan Norge föll med 2-1 borta mot Spanien.

Norge leds av svenske Lars Lagerbäck, som tidigare varit Sveriges förbundskapten och även bollplank till Blågults nuvarande förbundskapten Janne Andersson, och under måndagen mötte han media inför tisdagens match.

Lagerbäck vill inte avslöja vilka svagheter som han ser Sverige ha.

- Alla lag har någon typ av svaghet, men de är ett väldigt bra organiserat lag och på det sättet har de en ganska hög lägstanivå. Det kommer nog visa sig mer i matchen. Vi vet vad vi behöver prioritera och vad vi tror kan vara något (av en svaghet), men jag hoppas att vi kan få visa det i morgon och inte tala om det redan i dag, säger Lagerbäck.

Annons

70-åringen menar att likheterna mellan Sverige och Norge, och det faktum att Lagerbäck och Andersson känner till varandra väl, kommer att påverka matchen.

- Ja, det är klart att det påverkar matchbilden. Det är två lag med väldigt likartade spelstilar, på det sättet kommer det väl märkas. Analyserar du Sverige och Norge så hittar du fler likheter än olikheter. Men det är alltid svårt att förutse matcher.

Om Sverige är storebror i sammanhanget? Ja, det menar Lagerbäck.

- Tittar du historiskt har ju Sveriges landslag gjort mycket bättre resultat och på det sättet är vi definitivt lillebror. Tittar man bakåt skulle väl Sverige ses som favorit, men vi är väldigt jämna. I vår övergripande analys har vi sagt till spelarna att de är en lite mindre bra kopia av oss. Så fick du en rubrik på det, säger Lagerbäck och ler.

Annons

Norge-Sverige sänds på TV4 och kan streamas på cmore.se. Sändningen startar klockan 20.00 under tisdagen.

Publicerad 2019-03-25 kl 13:05

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto