Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

TV: Lagerbäck: "Ska se om jag kan provocera Sverige"

Sverige (herr)

Lars Lagerbäck och hans Norge ställs mot Sverige.
Då hoppas den norske förbundskaptenen kunna psyka sitt gamla landslag.
- Vi får se om jag kan reta Janne lite för hans temperament, säger Lagerbäck i "Lundh".

Foto: C More

Se ett utdrag från "Lundh" med Lars Lagerbäck i spelaren ovan.

Lars Lagerbäck ställs emot mot det landslags som han ledde under en lång period, dels ensam och dels tillsammans med Tommy Svensson, när hans Norge tar emot Sverige under

Lagerbäck har också erfarenhet från den nuvarande landslagsstaben med Janne Andersson i spetsen, då han ingick i tränarstaben den första tiden efter Andersson tagit över.

- Janne hade aldrig jobbar med ett landslag, det var därför han tog in mig. Så kunde jag komma med min erfarenhet mer och mer i början och sen hade de tömt mig på ett halvår. De hade inte så mycket nytta av mig längre som början, som jag upplevde det, säger Lagerbäck i "Lundh".

Annons

En snackis inför matchen har blivit uppladdningen de bägge lagen har inför matchen. Norge inledde sin match mot Norge två timmar och 45 minuter efter Sverige hade avspark mot Rumänien, något Lagerbäck menar är orättvist.

- Det med klockslaget, när man startar, är definitiv ingen psykning för det irriterar mig. För det första är det mot alla fysiologiska och medicinska faktakunskaper, det här med två dagar, du hinner inte återhämta dig. Men vi fick ett frankt svar att det handlar om TV-rättigheter och den kommersiella delen. Då tycker jag att man sätter det för mycket framför de sportsliga delarna.

Lagerbäck har gjort sig känd för att psyka olika motståndare, bland annat genom att uppmana domarna ska titta extra på Cristiano Ronaldo i möten med Portugal. Till matchen mot Sverige har Lagerbäck inte några planer på att psyka Sverige, åtminstone inte än.

Annons

- Jag får fundera på om jag kan hitta på någonting. Jag får se om jag kan provocera kära Sverige där. Jag har faktiskt inte tänkt på det, det finns inte så mycket att hitta där. Vi får se om jag kan reta Janne lite för hans temperament, skrattar Lagerbäck.

Fakta

Sändningstider för Lundh

Den här säsongen av Lundh fokuserar på landslagsfotbollen och utöver Sebastian Larsson kommer Lars Lagerbäck och Nilla Fischer dyka upp som gäster. Programmet sänds exklusivt på Sportkanalen i ett lite kortare format än tidigare. Här är sändningstiderna för de tre första avsnitten:

Lundh: Sebastian Larsson
21 Mars  23:15
22 Mars  23:15
23 Mars 14:55

Lundh: Lars Lagerbäck
23 Mars 20:00
25 Mars 17:55
26 Mars 17:00
26 Mars 23:30 

Lundh: Nilla Fischer
5 April 21:30
6 April 13:00

Alla avsnitt går dessutom att se på C More i efterhand.

Publicerad 2019-03-25 kl 10:55

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto