Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Bekräftat: Ny avsparkstid för derbyt spikad - spelas utan publik

Superettan

Derbyt mellan Blåvitt och Gais sköts upp efter att IFK-fansen skjutit raketer in mot plan.
Matchen kommer att färdigspelas på tisdagen klockan 14.00, meddelar nu IFK.

0:33
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se när matchen avbröts i spelaren ovan.

IFK Göteborg ställdes på måndagskvällen mot Gais i första derbyt mellan lagen sedan 2012. Derbymatchen var mållös i halvtid - och sekunder in i andra halvlek blev matchen avblåst för ett tillfälligt avbrott. Detta efter att IFK Göteborg-fans använt både pyroteknik och avfyrat raketer, vilket ledde till rökutveckling på Bravida Arena.

Drygt 50 minuter efter att matchen avbrutits, så meddelade speakern att matchen skulle skjutas upp. SvFF:s matchdelegat Nicklas Bengtsson bekräftade också att matchen skulle komma att spelas inför tomma läktare dagen därpå, det vill säga under tisdagen. Senare under kvällen bekräftade IFK Göteborg att matchen kommer spelas på tisdagen med avsparkstid 14.00. 

ANNONS

Bengtsson berättade även mer om beslutet att skjuta upp matchen och sade så här:

- Beslutet tas enhetligt genom ett matchmöte med representanter från båda lagen, polisen och domaren. Efter den ordningsstörningen som var, en av de största fyrverkeriinsatserna vi sett och en målvakt i Gais som inte helt hör allt som sägs längre, då han fått en smäll ganska nära sitt öra, så anser matchmötet att de sportsliga förutsättningarna inte längre är okej.

- Vi har diskuterat olika lösningar med att byta sida och så vidare, men man ser ändå inte att de sportsliga förutsättningarna är rätt och om alla är överens i dag och vi har ett resultat som inte går rätt väg, så kommer vi få en annan diskussion. Det var ett mycket svårt beslut, men en enig matchmötesgrupp, där vi hade båda föreningarna och formellt sett måste någon ta beslutet. I det här fallet var det domare, myndigheter och arrangör som kunde ta beslutet. Det var de enda, så vi på förbundet kunde inte ta beslutet.

ANNONS

En raket landade även nära Gais-målvakten Marko Johansson, som inte hörde särskilt bra efter händelsen. 

- Vår målvakt fick en raket väldigt nära sig, så att det brusade rätt så mycket i hans öron, sa Gais-tränaren Bosko Orovic till C More efter att beslutet om att inte återuppta matchen fattats.

C More: Det tog väldigt lång tid. Innebar det delade meningar från start innan ni kom överens?
- Alla ville spela vidare. Spelarna ville spela vidare, publiken ville se fotboll och vi ville spela vidare. Vi ville utvärdera alla alternativ som fanns och till slut kom vi fram till att det här var det bästa beslutet, sa Nicklas Bengtsson. 

Bengtsson ville dock inte kommentera om det kan bli vidare bestraffningar för något av lagen med anledning av händelserna som föranledde att matchen avbröts och sköts upp. 

ANNONS

- Det är svenska cupen som administreras av Svenska Fotbollförbundet, så det är ett beslut som får tas i de olika instanserna efter det här. Det kommer givetvis att bli en utredning om varför det blev så här och hur vi kan göra vårt yttersta för att det här inte händer igen, då vi vill ha en härlig fotbollssäsong. 

Matchen kommer att sändas på Sportkanalen under tisdagen. Den kan även streamas via cmore.se.

Publicerad 2019-02-26 kl 07:05

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto