POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
51v

Blåvitt tror att pjäserna smugglades in innan matchen: "Finns vittnen"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se när matchen avbröts i spelaren ovan.

IFK Göteborg-fans fyrade av raketer - och cupderbyt sköts upp.
Blåvitt tror att raketerna smugglades in innan matchen.
- Det finns ju vittnen, säger föreningens säkerhetssamordnare Johan Fridén till GP

IFK Göteborg ställdes under måndagen mot Gais i första derbyt på sju år, men matchen avbröts 13 sekunder in i andra halvlek sedan Blåvitt-fans använde både pyroteknik och avfyrade raketer, vilket ledde till både rökutveckling och att Gais-målvakten Marko Johansson tog skada och fick problem med hörseln. Efter det togs beslut om att skjuta upp matchen till i morgon, tisdag, då den ska spelas klart. 

- Beslutet tas enhetligt genom ett matchmöte med representanter från båda lagen, polisen och domaren. Efter den ordningsstörningen som var, en av de största fyrverkeriinsatserna vi sett och en målvakt i Gais som inte helt hör allt som sägs längre, då han fått en smäll ganska nära sitt öra, så anser matchmötet att de sportsliga förutsättningarna inte längre är okej, sa Svenska Fotbollförbundets matchdelegat Nicklas Bengtsson till C More efter matchen. 

Nu berättar IFK Göteborgs säkerhetssamordnare Johan Fridén att fyrverkeripjäserna mest troligt har smugglats in på arenan redan innan matchen. 

- Det finns ju vittnen som har sett att de här grejer har funnits på arenan redan innan, säger han till GP. 

IFK Göteborgs klubbdirektör Max Markusson var efter matchen tydlig med att föreningen kommer att identifera de personer som var inbladade i händelsen före avbrottet. 

- Vi får titta över på hur de här pjäserna har smugglats in. Men där har vi redan fått indikationer på hur pjäserna smugglades in och vem som gjort vad. Nu gäller det att ställa folk till svars för sina handlingar och det hoppas vi att vi ska kunna göra, säger han till GP.

Matchen kommer att återupptas klockan 14.00 under tisdagen. Den kommer att sändas på Sportkanalen under tisdagen. Den kan även streamas via cmore.se.

Publicerad 2019-02-25 kl 23:45
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå