Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Blåvitt tror att pjäserna smugglades in innan matchen: "Finns vittnen"

Allsvenskan

IFK Göteborg-fans fyrade av raketer - och cupderbyt sköts upp.
Blåvitt tror att raketerna smugglades in innan matchen.
- Det finns ju vittnen, säger föreningens säkerhetssamordnare Johan Fridén till GP

0:33
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se när matchen avbröts i spelaren ovan.

IFK Göteborg ställdes under måndagen mot Gais i första derbyt på sju år, men matchen avbröts 13 sekunder in i andra halvlek sedan Blåvitt-fans använde både pyroteknik och avfyrade raketer, vilket ledde till både rökutveckling och att Gais-målvakten Marko Johansson tog skada och fick problem med hörseln. Efter det togs beslut om att skjuta upp matchen till i morgon, tisdag, då den ska spelas klart. 

- Beslutet tas enhetligt genom ett matchmöte med representanter från båda lagen, polisen och domaren. Efter den ordningsstörningen som var, en av de största fyrverkeriinsatserna vi sett och en målvakt i Gais som inte helt hör allt som sägs längre, då han fått en smäll ganska nära sitt öra, så anser matchmötet att de sportsliga förutsättningarna inte längre är okej, sa Svenska Fotbollförbundets matchdelegat Nicklas Bengtsson till C More efter matchen. 

ANNONS

Nu berättar IFK Göteborgs säkerhetssamordnare Johan Fridén att fyrverkeripjäserna mest troligt har smugglats in på arenan redan innan matchen. 

- Det finns ju vittnen som har sett att de här grejer har funnits på arenan redan innan, säger han till GP. 

IFK Göteborgs klubbdirektör Max Markusson var efter matchen tydlig med att föreningen kommer att identifera de personer som var inbladade i händelsen före avbrottet. 

- Vi får titta över på hur de här pjäserna har smugglats in. Men där har vi redan fått indikationer på hur pjäserna smugglades in och vem som gjort vad. Nu gäller det att ställa folk till svars för sina handlingar och det hoppas vi att vi ska kunna göra, säger han till GP.

Matchen kommer att återupptas klockan 14.00 under tisdagen. Den kommer att sändas på Sportkanalen under tisdagen. Den kan även streamas via cmore.se.

ANNONS
Publicerad 2019-02-25 kl 23:45

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto