Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Gais-spelare kritiska till ny matchdag: "Märkligt att det inte blir 3–0"

Superettan

Blåvitt-fans fyrade av raketer - och derbyt blev uppskjutet. 
Nu riktar Gais-spelare kritik mot att mötet återupptas. 
- Det är märkligt att det inte blir 3–0, säger Gais-backen August Wängberg till GP

0:33
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se när matchen avbröts i spelaren ovan.

Göteborgsderbyt mellan IFK Göteborg och Gais avbröts i andra halvlek sedan Blåvitt-fans tände pyroteknik och avfyrade raketer mot planen. Efter drygt 50 minuters väntan, så kom besked om att matchen skjuts upp till i morgon, tisdag och kommer att spelas klart inför tomma läktare. 

Gais-backen Emil Wahlström var efteråt kritisk till att matchen kommer att återupptas med anledning av att det var Blåvitt-fans som tände fyrverkeripjäserna och därmed såg till att matchen i slutändan sköts upp. 

- Jag vet inte hur mycket åsikter jag ska ha ... men jag har aldrig någonsin varit med om att hemmalagets fans ser till att matchen blir avbruten och att matchen sedan ändå ska spelas klart. Det har jag aldrig hört talas om. Det verkar vara någon ny regel eller någon ny regeltolkning i så fall, säger han till GP. 

ANNONS

Lagkamraten August Wängberg höll också med i kritiken och anser att Gais borde tilldelas segern med 3-0 i cupmatchen. 

- Jag håller med om att det känns konstigt. Det är märkligt att det inte blir 3–0. Jag tror aldrig det hade hänt om det var så att vi spelade någon annanstans än i Göteborg. Hade det verkligen blivit samma beslut om vi hade rest över hela landet? Att man skulle spela vidare dagen efter?, säger han till GP. 

Däremot går Gais-spelarnas kritik emot Svenska Fotbollförbundets regelverk, då förbundet och Sef under 2016 bestämde att man skulle spela klart matcher och tog fram en handlingsplan för att matcher kan återupptas inom 24 timmar efter att de avbrutits. 

Svenska Fotbollförbundets matchdelegat Nicklas Bengtsson uttalade sig tidigare under kvällen om vidare bestraffningar och sa då så här:

ANNONS

- Det är svenska cupen som administreras av Svenska Fotbollförbundet, så det är ett beslut som får tas i de olika instanserna efter det här. Det kommer givetvis att bli en utredning om varför det blev så här och hur vi kan göra vårt yttersta för att det här inte händer igen, då vi vill ha en härlig fotbollssäsong. 

Matchen kommer att återupptas klockan 14.00 under tisdagen. Den kommer att sändas på Sportkanalen under tisdagen. Den kan även streamas via cmore.se.

Publicerad 2019-02-25 kl 23:05

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto