Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Billborn cupmästare efter turbulent vecka: "Jag är tom"

Svenska Cupen

STOCKHOLM. Hammarby är cupmästare 2021.
Inför matchen kom uppgifter om att tränaren Stefan Billborn kommer få sparken.
- Jag är tom, säger tränaren.

4:11
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.

Hammarby besegrade under söndagen BK Häcken efter en straffrysare i finalen i svenska cupen på Tele2 Arena. Hammarbys tränare Stefan Billborn blev därmed historisk som förste Bajen-tränare att leda klubben till en cuptitel, samtidigt som han är andre tränare någonsin att leda föreningen till en titel generellt sett, då Sören Cratz ledde Bajen till SM-guld 2001.

Nu berättar Billborn att han är glad över att Bajen vann finalmatchen,.

- Jag är jätteglad över att vi vann för killarna, klubben och fansen, säger Billborn under presskonferensen och fortsätter:

- Jag är tom. Det har ju byggts upp något inför den här matchen. Man känner det på alla, från vaktmästaren till mattanterna och när killarna åkte hit. Jag vet inte hur många tusen det var där då. Jag var ju här fyra timmar innan, så jag var inte med på bussen. Man känner för föreningen och alla runt omkring klubben.

ANNONS

När Billborn får frågan om vad det betyder för honom att vinna cupen, så kommer han själv in på Aftonbladets uppgifter tidigare i veckan om att han kommer få sparken oavsett utgång i finalen. Han jobbar bara på och bryr sig inte om uppgifterna. 

- Jag jobbar i Hammarby och det är inte jag som bestämmer i den frågan. Jag tycker att vi gjorde en bra cupfinal, samtidigt som vi hade marginalerna med oss från minut 70 och framåt. Häcken var också bra. Jag sitter inte på någonting där. Jag kan bara gå till jobbet varje dag och göra mitt bästa, säger han. 

Billborn tror samtidigt inte att laget blev påverkat av uppgifterna. 

- Jag vet inte. Jag har inte märkt något på gruppen. Jag förstår ingenting av det mötet heller, att de gjorde en stor sak av det. Vi har haft mycket, mycket värre möten än det. Det har inte känts så i varje fall. Vi har haft en jättebra stämning. Det har varit en enorm glädje, positivt och bra engagemang. Jag har inte märkt någonting.

ANNONS

Abdul Khalili menar i sin tur att spelartruppen har fullt förtroende för tränaren.

- Vi har förtroende för Stefan och jag vet inte vad det som skrevs i media kommer från. Vi har fullt förtroende och han är en fantastisk tränare, säger Khalili.

Publicerad 2021-05-30 kl 22:29

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto