Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Häcken-talang stöttas efter straffmissen: "Bara stolta över honom"

Svenska Cupen

STOCKHOLM. Bénie Traoré missade sin straff och blev syndabock för Häcken i cupfinalen.
Nu stöttas 18-åringen av lagkamraten Alexander Jeremejeff.
- Vi är bara stolta över att han ville hjälpa oss i det läget, säger Häcken-anfallaren.

4:11
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se Traores straffmiss i höjdpunktspaketet från matchen i spelaren ovan..

Cupfinalen mellan Hammarby och Häcken gick hela vägen till straffläggning, där Bénie Traoré var den ende att missa sin straff av de tio som sköt.

18-åringen trippade fram i ansatsen innan han slog en straff i mellanhöjd mitt i målet som Hammarby-målvakten David Ousted räddade med högerhanden.

Missen kom i den fjärde straffomgången och efter att såväl Aimar Sher som Astrit Selmani satt sina straffar gick Hammarby segrande ur straffläggningen med 5-4.

Traoré själv kom inte ut till media efteråt, men talangen fick stöd från lagkamraten Alexander Jeremejeff. Häcken-anfallaren som själv blev utvisad i förlängningen efter att ha måttat en skalle mot just Ousted.

ANNONS

- Jag är jävligt stolt över mina lagkamrater. Jag hade ganska mycket ångest vid sidan om när jag sätter dem i skiten. Men de reder ut det så bra och tar det till straffar. Där kan vad som helst hända. I dag var det inte vår tur, säger Jeremejeff efteråt.

Har du pratat med Bénie efter matchen?
- Han är inte så kontaktbar kanske. Det är en ung kille och en tung motgång, men han bröstade det ändå och gick fram och slog en straff och ville hjälpa laget. Sedan om den gick in eller ut spelar ingen roll. Vi är bara stolta över att han ville hjälpa oss i det läget.

Hur stöttar man en ung kille i det här läget?
- Man får väl visa att man är där. Han kommer såklart vara deppig i dag och sedan hoppas vi att han lär sig någonting av det och använder det som motivation, säger Jeremejeff och fortsätter:

- Det blir ju så när alla andra sätter. Då känns det som att han tar på sig det, vilket han inte borde göra. Det tar ganska mycket mod att gå fram och våga slå den. Jag är ändå stolt över honom att han vågar det när han är så ung.

ANNONS

Jeremejeff berättar också att han var tänkt som en av Häckens straffskyttar om han inte blivit utvisad. 27-åringen är lagets ordinarie straffläggare och har gjort tre straffmål i allsvenskan i år.

- Det är tränarna som sköter det. Jag tror de hade en lista. Sedan var inte jag med i snacket där, jag vet inte vem som var sugen eller inte. Jag hade väl förmodligen slagit en. Sedan vet man aldrig hur det går, men det är också så segt att jag satte laget i skiten. Det är en dubbel besvikelse.

Häcken är sedan tidigare klart för kval till Europa Conference League tack vare sin tredjeplats i allsvenskan i fjol, men gick miste om klubbens tredje cuptitel efter gulden 2016 och 2019.

Publicerad 2021-05-30 kl 20:26

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto