Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Friberg blickar framåt efter finalförlusten: "Har tid på oss att bygga något"

Svenska Cupen

STOCKHOLM. Häcken föll i cupfinalen i Andreas Alms sista match som tränare.
Nu är det upp till Alms ersättare att hålla laget kvar i allsvenskan.
- Nu ska jag ha semester i två veckor. Sedan får vi se vem som dyker upp, säger Erik Friberg till Fotbollskanalen. 

1:20
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se intervjun i spelaren ovan.

Det var en besviken Erik Friberg som mötte pressen efter Häckens finalförlust i cupen mot Hammarby på straffar under söndagen. Hisingslaget missade chansen att ta sin tredje titel i svenska cupen på sex säsonger efter gulden 2016 och 2019.

- Det är klart det är tungt att sitta efteråt och se dem fira. Det är klart vi hade velat vinna. Vi hade kunnat göra en lite, lite bättre match i dag för att såra dem lite till, men det löste vi inte, säger Friberg till Fotbollskanalen. 

Vad var det som fattades tycker du?
- Det är väl när vi har bollen. Vi blev ganska låga stundtals, men det skötte vi jättebra. Det är mer vad vi gör när vi kommer fram i plan, det blir lite hetsigt och vi tappar lite för mycket boll. Vi skulle varit lite skarpare med bollen. Men på det stora hela är det en ganska jämn match.

ANNONS

Hur tungt är det att förlora på just straffar?
- Tyngre blir det ju inte. Någon ska missa och tyvärr gjorde vi det i dag.

Efteråt var Häckens mittfältsveteran fåordig om klubbens framtid. Cupfinalen blev Andreas Alms sista match som chefstränare för Häcken inför flytten till danska Odense, där kontraktet börjar gälla 1 juni. Vem som efterträder Alm i Häcken är än så länge oklart.

- Nu ska jag ha semester i två veckor. Sedan får vi se vem som dyker upp, säger Friberg.

Vad blir viktigt för er att göra framöver?
- Jag kan inte ge några bra svar på det än. Det blir en nystart med ny tränare och vi har tid på oss att bygga något. Det är 22 matcher kvar och vi ska ut i Europa och allting, så det finns mycket kvar att göra.

Häcken, som ligger sist i allsvenskan efter en miserabel vårsäsong, tar emot AIK på hemmaplan den 4 juli när allsvenskan startar upp igen efter EM-uppehållet.

ANNONS

Häcken-anfallaren Alexander Jeremejeff, som var med och vann cupen såväl 2016 som 2019, ville inte heller ge några utförliga svar om framtiden efter finalförlusten.

- Det är svårt att vara långsiktig just nu när man förlorat en final. Vi får deppa i dag (söndag) och stötta varandra, pusha varandra, för vi har gjort mycket bra ändå tycker jag. I dag gjorde vi det också bra stundtals. Vi får ta allt det andra senare, säger Jeremejeff.

Publicerad 2021-05-31 kl 09:20

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto