Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Cupsemifinalen avbröts efter knallskott: "Det måste bort"

Svenska Cupen

STOCKHOLM. Två knallskott ledde till att cupsemin mellan Djurgården och Malmö avbröts.
Spelarna togs av planen och totalt blev det en paus på ungefär en kvart.
- Det här måste bort, säger en ilsken matchdelegat i form av Mikael Hansson till C More.

1:58
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se situationen i spelaren ovan

Efter att Malmö FF hade tagit ledningen med 1-0 genom Isaac Kiese Thelin i cupsemifinalen mot Djurgårdens IF på Tele2 Arena i Stockholm i den första halvleken hördes ett knallskott.

Därefter bröt domaren matchen och spelarna tvingades gå ner i spelartunneln. Enligt matchdelegaten på plats kom knallskottet som avbröt matchen från Malmö-sektionen. Men även ett knallskott innan matchen hördes, och det kom från hemmahåll. 

I samband med att evenemanget öppnade, när publiken kom in så var det ett knallskott eller banger eller liknande från Djurgårdens sektion, och då var det nummer ett. Och sedan vid målet eller strax efteråt var det motsvarande sak från Malmö, och då plockar man av lagen, förklarar matchdelegaten Mikael Hansson för C More. 

ANNONS

- Hade skott nummer ett kommit under matchen så hade vi stannat matchen och hållit kvar på lagen på planen. Detta är inget vi vill ha i svensk fotboll, det måste bort. Det är mycket publik, härlig sång från två föreningar. Då ska det inte vara sådana saker, så är det. Då förstör man för mycket.

Spelarna klev alltså av planen och efter ungefär en kvarts avbrott återupptogs spelet.

Malmö vann till slut matchen med 1-0 efter mål av Isaac Kiese Thelin och är därmed klart för final i svenska cupen. I finalen möter dem Hammarby den 26 maj.

Publicerad 2022-03-20 kl 14:39

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto