Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

TV: Här sänks Eriksson av Olsson - Djurgårdens kapten tvingades bryta semin

Svenska Cupen

STOCKHOLM. Djurgården åkte på en tidig smäll i cupsemin mot Malmö FF.
Kaptenen Magnus Eriksson sänktes helt av en tuff tackling från Martin Olsson.
- Han är talbar, säger Djurgårdens tränare Thomas Lagerlöf efter matchen.

1:26
Nästa

Avbryt
Försök igen

1:26
Eriksson får en smäll mot huvudet och tvingas utgå i mötet med MFF
3:22
Höjdpunkter: Kiese Thelin sköt Malmö till final i mötet mot Djurgården

Bara tio minuter in i cupsemifinalen mellan Djurgården och Malmö under söndagen delade Martin Olsson ut en tuff tackling på Magnus Eriksson. Efter ett inkast skulle Eriksson vända upp i planen och då kom Olsson i full fart mot honom.

- Martin Olsson kommer tufft såklart här, men något mer än en frispark tycker jag inte det är. Men Magnus Eriksson är inte alls beredd på den smällen som Martin Olsson delar ut. Det är en tuff satsning absolut, och den tar illa och det är klart att det är irriterat här på Djurgårdsbänken med tanke på digniteten på spelare, säger C Mores expert Erik Edman. 

Eriksson sänktes helt och blev liggandes på Tele2 Arenas plastmatta. Efter flera minuters vård fattades beslutet att kaptenen skulle bytas ut. Han leddes sedan av planen. Emmanuel Banda kom in istället för Eriksson.

ANNONS

Olsson själv upplever inte tacklingen som ful. 

- Jag känner att det är en 50/50-duell. Jag känner inte att jag gör en ful tackling, det kändes inte som det, jag tycker inte den är så ful. Det är sånt som händer ibland, han spelar fult också. Men det är synd att denna gång gör han sig illa, det var inte meningen. Det är en bra kille också. Det är sånt som händer, det är fotboll, säger han till C More i halvtid. 

Efter tacklingen buades Olsson ut av Djurgården-supportrar så fort han hade bollen. Men det är inget som stör MFF-spelaren. 

- Nej, ingenting. Det påverkar inte mig. Det är skönt, det är bra "taggning" också, vad ska man göra. Det är ingen ful tackling. Hade han gjort den mot mig hade de inte buat mot honom, så det är så det är. Ibland får man ta tacklingar, ibland ger man. Det är så det är, säger han.

ANNONS

Djurgården fick frispark för Olssons förseelse, men vänsterbacken klarade sig undan en varning.

I halvtid fick Kim Bergstrand frågan om Erikssons status, men Djurgårdstränaren hade inte mycket information kring det.

- Det vet jag inte alls (hur det är med Eriksson). Det får vi se efter matchen. Han mår inte bra, så mycket kan jag säga, säger Bergstrand till C Mores sändning.

Efter matchen ger en annan av Djurgårdens tränare, Thomas Lagerlöf, följande uppdatering:

- Han är talbar i alla fall. Men det är väl en hjärnskakning, så klart.

Malmö vann till slut matchen med 1-0 efter mål av Isaac Kiese Thelin och är därmed klart för final i svenska cupen. I finalen möter dem Hammarby den 26 maj.

Publicerad 2022-03-20 kl 16:50

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto