Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

FEM SPANINGAR: "Djurgården skapade mest - men var för svaga i avgörande lägena"

Svenska Cupen

STOCKHOLM. Malmö FF besegrade Djurgården med 1-0 och är klart för final i Svenska cupen.
Här är Andréas Sundbergs fem spaningar.

3:22
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.

Djurgården var för svaga i avgörande lägena
En chans räckte för Malmö FF. Isaac Kiese Thelin var den som fick den och satte den efter en fin framspelning av Sören Rieks. Sedan hade man väl inte fler målchanser? Nej, det var hemmalaget som skapade mest, och man hade ungefär fyra-fem jättebra lägen. Men bollen ska in, och Djurgården var inte tillräckligt skickliga i de avgörande lägena. Hjalmar Ekdal, Isak Hien och Victor Edvardsen hade alla chans att göra mål, men det var inte tillräckligt kliniskt eller resolut. Och så gjorde Johan Dahlin en väldigt fin match. Sedan tog Magnus Eriksson ett felbeslut när han efter sex minuter hade chans att frispela Haris Radetinac till höger och Victor Edvardsen till vänster – men valde själv att ta avslut.

ANNONS

Schüller bäst på plan
Johan Dahlin gjorde en väldigt stark insats i MFF-målet. Bland utespelarna var Rasmus Schüller bäst. Han var oerhört bra på att bygga anfall. Ständigt spelbar, och gillade framför allt alla hans precisa spelvändningar. Dessutom hög löpkapacitet och vann mycket boll. Det var väldigt hög nivå på Schüller.

Hög ribba av Al-Hakim i början
Det märktes att det låg en finalbiljett i potten. För det var en fysisk match. Och domaren Mohammed Al-Hakim började med att släppa igenom mycket, något som Malmö FF ska vara glada för. Eric Larsson borde ha fått ett gult kort i den första minuten när han hakade upp Victor Edvardsen från en kontring. Och Martin Olsson borde ha fått gult efter tio minuter när han gick hårt in på Magnus Eriksson, som blev liggande i ett par minuter innan han tvingades byta.

ANNONS

När Eriksson tvingades kliva av så var Al-Hakim pressad att dra upp kortet nästa gång en MFF-spelare gjorde något. Och mycket riktigt fick Erdal Rakip gult kort efter 16 min när han stoppade Edvardsen i en Dif-kontring.

Stark comeback
I onsdags blev Isaac Kiese Thelin klar för Malmö FF. Fyra dagar senare sköt han laget till final i Svenska cupen. Det får man summera med att det var en comeback som var så bra den kunde bli. Målet var fint. Sören Rieks tog bollen av Pierre Bengtsson och smekte den över Hjalmar Ekdal. Kiese Thelin var mer vaken än Isak Hien, och så var det 1-0. Kiese Thelin är tillbaka i MFF för att göra mål så att laget kan vinna matcher och titlar. Han har redan börjat betala av sig. Det var starkt av Milos Milojevic att starta med Kiese Thelin direkt. Och snacka om att MFF:s bredd är vass. På bänken började Dennis Hadzikadunic, Felix Beijmo, Sergio Pena, Sören Rieks, Malik Abubakari och Hugo Larsson.

ANNONS

Många kryddor i finalen - Milos mot Bajen är en
För tre månader sedan fick Milos Milojevic sparken av Hammarby efter att ha besökt norska Rosenborg. Sedan hamnade han i Malmö FF – och nu får han möta sitt förra lag i cupfinal. Det är en av flera kryddor i en het match, och det blir spännande att se hur Milos tas emot av Bajens fans.

Publicerad 2022-03-20 kl 16:46

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto