POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)
48v

Berg: "Jag förstår att folk vill ha föryngring och något nytt"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Sverige-Rumänien i spelaren.

SONA. Marcus Berg blev mållös när Robin Quaison nätade och Alexander Isak blixtrade till under ett kort inhopp.
Om Berg känner flåset?
- Absolut, men det är så det ska vara, säger forwardsveteranen.

Marcus Berg, som under en tid fått en del kritik från supportrar och experter för sitt spel i landslaget, startade som vanligt för Blågult när det var dags för första matchen i EM-kvalet under lördagen. 32-åringen spelade 90 minuter när Sverige slog Rumänien med 2-1.

För Berg blev det många dueller längst fram i planen, men inga mål.

- Jag tycker ändå att det kändes helt okej. Speciellt i andra halvlek när de fick sitt mål så tryckte de på och då var det viktigt att vinna dueller, hålla i boll och vinna frisparkar. Det tycker jag vi gjorde helt okej där framme, säger Berg.

- Jag tycker att jag gjorde en bra match där jag spelade fram till en del farliga lägen och skapade ytor och så. På så sätt är jag nöjd över min match. Det är klart att jag hade velat göra något mål, jag hade en bra nick i andra halvlek som målvakten räddade. Det är så det är. Vi vann matchen och det känns jättebra.

Berg fick spela tillsammans med tävlingsdebutanten Robin Quaison, som gjorde ett av Sveriges mål.

- Jag vet om hans kvaliteter och jag vet att han är duktig i djupled också, så vi försökte vara nära varandra och samarbeta. Han gjorde det jättebra och kul för honom att han fick göra ett mål.

Mot slutet hoppade sedan 19-årige forwarden Alexander Isak in.

- På träning har han (Isak) varit fantastiskt. Det är jättekul att se yngre kommer upp, gör det bra och tar för sig. Han ser jättebra ut. Kul att han fick debutera. Han gjorde det bra när han kom in också.

På frågan om Berg känner flåset svarar Al Ain-spelaren:

- Absolut. Men det är så det ska vara. Vi har många duktiga som är på väg. Så länge jag gör mitt jobb och jag känner mig nöjd och Janne är nöjd så. Det känns viktigt för mig att ha den tryggheten. Sen är det klart att det är bra för Sverige och för laget att vi får upp yngre.

Berg har förståelse för om det nu blåser vindar hos svenska fans om att det nya och "fräscha" borde få ta plats istället för till exempel spelare som honom själv, när yngre förmågor visar framfötterna. 

- Jag vet hur det är. Absolut är det så. Jag har själv varit ung och varit på G. Det var väl lite mer konkurrens då, men samtidigt är det oftast så att det tar tid att växa in i det. Samtidigt måste man få chansen. Men jag tror det är svårt att byta ut ett lag och vi har en ganska bra ryggrad av äldre spelare, som jag tycker gör det bra. Det är en bra mix och någon gång kommer det ett generationsskifte. Det är upp till Janne (Andersson, förbundskapten) att bestämma när det är läge för det.

Veteranen tror att det oundvikligt blir så att en opinion om att det "nya ska in och det gamla ut" skapas.

- Jag tror alltid det blir så. Det är inget man får bry sig om. Det är klart att det är så. Vi tog oss till VM, vilket inte var vad alla förväntade sig, och vi gjorde det bra där också. Jag tror ändå vi har en viss respekt men jag förstår att folk vill ha föryngring och att nytt ska in. Sen tar det ett tag innan man växer in i skorna, säger Berg.

Publicerad 2019-03-24 kl 08:40
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå