Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Uppgifter: Emil Forsberg lämnar landslagstruppen i besvikelse

Sverige (herr)

Emil Forsberg blev utbytt mot Rumänien.
Enligt Sportbladet lämnar mittfältaren nu landslagstruppen - i besvikelse.

1:38
Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren ses Olof Lundh och Hasse Backe diskutera bytet av Forsberg. Se också själva bytet och Forsbergs reaktion.

Efter segern mot Rumänien skakas det svenska landslaget om uppgifter gällande att Emil Forsberg nu lämnar truppen. Emil Forsberg blev mot Rumänien utbytt redan i den 68:e minuten och han ersattes då av Gustav Svensson. Av bilderna att döma blev Forsberg besviken över Anderssons byte.

C Mores Hasse Backe menade att det var uppenbart att Forsberg signalerade stor besvikelse i samband med bytet.

 - Han är ju missnöjd, det är det ingen som helst tvekan om. Han är briljant i första halvlek och då dominerar Sverige offensivt och då är han den som styr de avgörande passningarna centralt i plan för det svenska anfallsspelet. Det är bara Janne Andersson som kan svara på: ”Varför byter du ut Emil Forsberg? Vad är orsaken till det?” Man tar in Gustav Svensson och sätter ut Kristoffer Olsson på ett vänster yttermittfält, men det behöver inte betyda att Forsberg ska bytas ut, sa Backe.

ANNONS

Nu uppger Aftonbladet att Emil Forsberg alltså lämnar den svenska landslagstruppen – och att han gör det på grund av besvikelse. ”Enligt källor till Sportbladet lämnar mittfältaren i vredesmod”, skriver tidningen. Man skriver också att han redan gett Janne Andersson sitt besked.

Expressen å sin sida skriver att en ljumskskada är anledningen till att Forsberg nu lämnar truppen. Det ska inte bero på någon osämja med Janne Andersson, skriver man.

Emil Forsberg ville efter matchen inte ställa upp på några intervjuer utan sa bara "tyvärr" och passerade förbi.

- Vi uppmanar alltid våra spelare att prata med media efter match. Men till syvende och sist så är det spelarna själva som bestämmer om de stannar och pratar eller ej, säger presschefen i landslaget, Jakob Kakembo Andersson, till Sportbladet.

ANNONS

Janne Andersson motiverade sitt beslut kring bytet med att Forsberg inte haft så mycket speltid på slutet.

- Jag hade räknat med en timme av Emil Forsberg eftersom han har spelat lite de senaste månaderna. Bytet kom till för att ta ut Emil i god tid och balansera upp med Gustav i stället för att sätta in en offensiv spelare, sa Andersson, enligt Expressen.

Kring Forsberg kom i höstas rapporter från den tyska tidningen Bild om att det då ska varit en "spänd relation" mellan stjärnan och förbundskaptenen Janne Andersson. 

"Svensken avbröt träningen i Stockholm på grund av känningar i ljumsken och satte sig sedan på ett flyg hem till Leipzig. Men enligt uppgift så är det här det minsta problemet. Snarare handlar det även om den spända relationen till tränaren Janne Andersson”, skrev tidningen då.

ANNONS

- Jag läser inte tidningen så mycket utan får sådant skickat till mig. Allt sånt där är fjanterier. Jag sitter här i dag och spelar i morgon. Ganska uppenbart att det inte finns någon schism. Allt sker på en professionell nivå, så det är inga problem, kommenterade Emil Forsberg uppgifterna sedan.

Fotbollskanalen kunde inför samlingen avslöja att Victor Nilsson Lindelöf tackat nej till Blågult och att uppgifter gjorde gällande att en del av det beslutet grundade sig i att hans nära vän John Guidetti inte tagits ut i truppen. Dessutom har mittbacken sedan länge haft en knivig relation med förbundskaptenen, enligt Fotbollskanalens källor.

Förbundet uppgav att det grundade sig i "personliga skäl" och Janne Andersson dementerade då att petningen av Guidetti skulle spelat in.

- Jag kan kraftigt dementera att det handlar om att någon annan spelare inte tagits ut, som det spekulerats i. Hade det varit så hade jag självklart inte haft förståelse eller respekt för det. Det är av personliga skäl och i mitt ledarskap har jag förståelse för sådant. Det är tråkigt att han inte är med, men vi får hantera det, sa Andersson då.

ANNONS

Fotbollskanalen har sökt förbundskapten Janne Andersson, assisterande förbundskapten Peter Wettergren, landslagschefen Stefan Pettersson och landslagets presschef Jakob Kakembo Andersson för en kommentar utan framgång.

Publicerad 2019-03-23 kl 23:22

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto