Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bergs första ord om hatet: "Bara att stänga ute så gott det går"

Sverige (herr)

Landslaget polisanmäler hatet mot Marcus Berg.
Nu uttalar han sig om händelsen.
- Jag försökte avskärma mig, säger han på tisdagens presskonferens.

Foto: Bildbyrån

I spelaren ses Berg kommentera hatet på nätet

Det var i andra halvlek mot Spanien i EM-premiären som Marcus Berg missade ett jätteläge, som kunde gett Sverige segern. Efter det utsattes anfallaren för en mängd hatkommentarer på sociala medier. Något landslaget och anfallaren valt att polisanmäla.

Nu uttalar sig Marcus Berg som hatet som kommit:

- Jag stängde väl såklart av mina sociala medier. Tyvärr så vet man att det kan komma lite skit efter en missad chans eller något som händer i en match. Så jag har avskärmat mig så gott det går. Jag har pratat med min fru, men nej, det är bara att försöka stänga ute så gott det går. Jag är fotbollsspelare och missade en chans, vilket är otroligt tungt för det kunde satt oss i en bra sits. Samtidigt jag har missat förr, och det kommer fler chanser. Så det är bara att försöka släppa det och gå vidare, säger han på tisdagens presskonferens och fortsätter:

Annons

- Det som hände på sociala medier är skittråkigt men som jag sa försöker man avskärma sig. En anmälan är gjord, sen får vi se var det tar vägen. Men självklart är det inte acceptabelt. Jag vill inte att någon ska behöva ta så mycket skit. Framför allt barn- och ungdomar ser och läser och kan bli påverkade också. Det kändes helt rätt att göra en anmälan direkt.

Berg säger samtidigt att han är väldigt glad över de stöttande orden han fått efter matchen.

- Det värmer och det är för dem man försöker vara lite aktiv och visa upp sitt liv och vad som händer. Men som sagt så vet man att det kan smälla till. Det är kanske därför man avskärmar sig och inte är så öppen som man velat. Det är som det är, tyvärr. Vi sitter inte på svaren här kring vad man ska göra åt det. Jag tror att det måste upp i högre instanser för att få en förändring. Förhoppningsvis kan det hända något med en anmälan.

Annons

Har ni upptäckt konkreta hot mot dig Marcus eller var det framför allt kränkningar och hånfulla kommentarer?
- Jag vill inte gå in specifikt på vad det är. Det är ett polisärende nu. Det är de som sköter allt.

Även Janne Andersson fanns med på dagens presskonferens och då de båda fick frågan om vad de skulle vilja säga till personerna som uttryckt sig på det här sätet inleder förbundskaptenen:

- För mig är idrott passion. Folk följer oss och jag följer lag jag hejar på. I stunden direkt kan man bli irriterad på någonting. Det är en sak. Men att det sedan blir direkt hot av det, det har jag väldigt svårt att förstå. Tror man att man någon är dålig medvetet? jag har oerhört svårt att förstå hur man tänker.

Marcus Berg:

- Jag kan bara hålla med. Som elitidrottsman så viger man hela sitt liv åt att vara på den största scenen. Den största drömmen är att få vara med och påverka och göra bra resultat. Personligen; när man får den chansen och den inte går in så ligger den största besvikelsen hos mig. Sedan spelar känslor in och alla uttrycker det på olika sätt. Sedan att man ska sitta och diskutera saker och ta det några steg för långt är oacceptabelt. Vi hoppas nog alla att det blir en förändring.

Annons

Säkerhetschef Martin Fredman beskrev innehållet som riktats mot Berg som kränkningar och "i vissa fall rena hot".

- Det är gränser som passerats och en hel del av det som stod där var kriminellt, så förhoppningsvis får polisen ta hand om en del av det här materialet, sa Fredman tidigare under tisdagen.

Publicerad 2021-06-15 kl 13:54

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto