Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Bergs fru om näthatet: "Sexistiska kommentarer om någons barn är långt över gränsen"

Sverige (herr)

GÖTEBORG/STOCKHOLM. Marcus Berg fick ta emot kränkningar på sociala medier.
Samtidigt vittnar hans fru om ”olämpliga och sexistiska kommentarer” om parets barn.
- Vi är väldigt trygga i oss själva, det är det jag kan säga, säger Berg till Fotbollskanalen.

2:01
Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren ses Berg kommentera näthatet.

Marcus Berg missade ett gyllene läge att skjuta tre poäng till Sverige i EM-premiären. Berg serverades med en läcker passning av Alexander Isak på den bortre stolpen, men fick inte till avslutet och bollen missade målramen.

Efteråt har landslaget valt att polisanmäla kränkande och till viss de hotfulla kommentarer som Marcus Berg fått motta på sociala medier.

- Jag vill inte att någon ska behöva ta så mycket skit, sa Berg själv, på en pressträff under tisdagen.

Marcus Bergs fru skrev efter matchen under gårdagen om de kommentarer som framförts på sociala medier. På Instagram lade Josefine Ringblom Berg ut följande budskap:

ANNONS

”Att hota och att gå in och skriva olämpliga sexistiska kommentarer om någons barn är LÅNGT över gränsen. Jag kan inte i min värld förstå hur folk kan sjunka så lågt. Vi har en lång väg att gå och någonstans måste det finnas en gräns. Har du inget snällt att säga ska du vara tyst. Ett ordspråk som är gammalt men ack så aktuellt. Något min mamma lärde mig i ung ålder. Lär er vad som är okej och inte och framför allt lär era barn. Sprid kärlek, inte hat. Jag går och lägger mig stolt över min man och hela det svenska laget.”

Inlägget har även delats av Dejan Kulusevskis respektive, fotbollsspelaren Eldina Ahmic, som skrev följande tillägg till Josefine Ringblom Bergs budskap:

”Bara en påminnelse till er alla som tror att ni är experter: Det finns en anledning till varför du sitter bakom en skärm och inte själv står på fotbollsplanen och representerar landslaget.”

ANNONS

Marcus Berg är själv fåordig just kring hur drevet mot honom påverkat hans närstående och hans familj.

- Det är klart att vi pratat mycket och det som hänt är inte okej. Sedan är vi väldigt trygga i oss själva, trygga i varandra. Det är det jag kan säga, sedan vill jag inte gå in mer på något annat, säger Berg till Fotbollskanalen.

Du har varit elitspelare länge, hur har det här förändrats med sociala mediers inverkan? Nu kan folk nå er på ett annat sätt.
- Sociala medier är frivilligt att ha, man behöver inte ha det. Samtidigt har man en del fans som man vill ge en inblick i ens liv till. Men det är klart att när man vet att det kan hända sådana här saker så får man sig en tankeställare.

- Det är klart att det påverkar folk runt en som är mer där inne, och den allmänna bilden där folk sitter och kommenterar på ett negativt sätt.

ANNONS
Publicerad 2021-06-15 kl 15:15
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto