Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE
42v

Extrema resor för Sverige i VM - mardröm för supportrarna

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se Olof Lundh kommentera Sveriges VM-grupp i spelaren ovan.

Nej, det är inga gångavstånd i Ryssland direkt.
Sveriges supportrar tvingas resa totalt 760 mil om de ska se alla tre gruppspelsmatcher.
- En mardröm, säger Lena Hunt, ordförande i Camp Sweden, till Aftonbladet.

Efter fredagens lottning står det klart att Sverige kommer att spela sina gruppspelsmatcher i VM den 18 juni (mot Sydkorea i Nizjnij Novogorod), den 23 juni (mot Tyskland i Sotji) och 27 juni (mot Mexiko i Jekaterinburg). Lottningen innebär rejäla avstånd.

Aftonbladet har räknat ut hur många mil, fågelvägen, som de svenska supportrarna behöver åka om de ska se de tre matcherna i gruppspelet med utgångspunkten att resan börjar och slutar i Stockholm. Resultatet? 760 mil.

Mellan Stockholm och Nizjnij Novgorod är det 155 mil fågelvägen, och vidare därifrån till Sotji handlar det om ett avstånd på 145 mil. Mellan Sotji och Jekaterinburg, där den sista gruppspelsmatchen spelas, är avståndet 210 mil stort.

- Rent sportsligt hamnade vi i en helt okej grupp men avståndet är en mardröm för fansen, säger Lena Hunt, ordförande i Camp Sweden, till Aftonbladet.

På frågan om hur de svenska supportrarna kommer att färdas i Ryssland svarar Hunt:

- Vi åker tåg. Under Confederations Cup var det så att om man hade en matchbiljett så fick man ett slags ”supporter-ID” som gjorde att man fick åka gratis på tågen. Vi hoppas det blir likadant i VM.

I Jekaterinburg väntar för övrigt en minst sagt annorlunda läktarupplevelse för de svenska fansen. Titta bara på bilden i tweeten nedan.

Det svenska landslaget har redan gjort klart med sin bas under VM, Kempinski hotell i Gelendzjik i sydvästra Ryssland vid Svarta havet. Gelendzjik ligger runt 25 mil ifrån Sotji.

Laget kommer träna på sin VM-bas och sedan resa till de tre olika spelorterna. Totalt kommer Sverige resa 936 mil, fram och tillbaka mellan sin bas och matchstäderna, under gruppspelet. Det skriver Expressen.

Publicerad 2017-12-01 kl 20:03

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER