POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (DAM)
2v

FEM SPANINGAR: "Asllani briljant - och målbombardemanget imponerar"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.

GÖTEBORG. Seger med hela 7-0 mot Slovakien.
Här är Fotbollskanalens Alexander Malmkvists fem spaningar från matchen.

Målproduktionen imponerar onekligen
Sverige har verkligen hittat rätt med offensiven under inledningen av det här kvalspelet. 4-1, 5-0 - och så 70 mot Slovakien. Tre landslag Sverige ska slå, men ändå. Den målproduktionen imponerar onekligen - och vad som måst kännas skönt för Peter Gerhardsson och de övriga i ledarstaben är att det är så många olika målskyttar. Mot Slovakien var det sex olika spelare som hittade nätet. 

Publiksiffran - ändå en liten besvikelse?
9 748. Först sa förbundet att man hoppades på runt 12 000, dagen innan 10 000, 10 500 - minst. Det slutade med att 9 748 personer tog sig till Gamla Ullevi. Sverige hade chansen att bryta 10 000-vallen för första gången på över två år på Gamla Ullevi, men det gick icke. Godkänd publiksiffra, men nog hade man hoppats på mer med tanke på sommarens VM-slutspel. Tråkigt för de som stannade hemma - och missade Sveriges sju mål. 

Målvaktstavla av den grövre sorten
Sverige inledde verkligen inte bra mot Slovakien. Det var slarvigt och trögt - och Blågult hade svårt att skapa målchanser. Islossningen började dock efter en riktig bjudning från Slovakiens målvakt Maria Korenciova. Korenciova kom helt fel på Kosovare Asllanis inlägg på första stolpen - och i stället för att stöta bollen över ribban styrde hon den rakt i nät. En målvaktstavla av den grövre sorten.

Drömstart på kvalet
Sverige har fått en riktig drömstart på EM-kvalet, det går inte att säga något annat. Full pott i poängkolumnen och tre storsegrar. Vad man kan kräva mot den här typen av motstånd absolut, men resultatraden imponerar onekligen. Vägen mot EM ser ut att bli en dans på rosor för Sverige.

Kosovare Asllani
Återigen bäst på plan för Sveriges del, var stundtals briljant mot Slovakien. Ser ut att trivas med fotbollslivet och låg bakom väldigt mycket av det Sverige skapade framåt. Har hittat en perfekt roll som släpande anfallare bakom spetsen (i dag Janogy följt av Blackstenius). Det är bara att hoppas för Sveriges del att hon konserverar formen in i 2020 också. 

Publicerad 2019-10-08 kl 20:54
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå