Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Floppåret avslutades starkt: "Viktigast att hitta tillbaka till gamla Sverige"

Sverige (herr)

MALMÖ. Två träningsmatcher.
Men Sverige njuter av sina två segrar.
- Det här var otroligt viktigt, säger Emil Forsberg.

5:11
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

Nederlag i playoff-finalen av VM-kvalet och därefter nedflyttning till C-divisionen i Nations League. Sveriges herrlandslag har haft ett tufft 2022.

Men landslagsåret avslutades åtminstone med två segrar, mot Mexiko och Algeriet. 

- Det betyder väldigt mycket att få vinna igen. Det var två otroligt stabila insatser. Vi mötte väldigt bra lag. Det viktigaste den här samlingen var att hitta tillbaka till gamla Sverige. Stabila bakåt. Och det tycker jag att vi har varit. Algeriet skapade ingenting och vi vann med 2-0, säger målvakten Robin Olsen.

Sverige har, efter ett test med 4-3-3, återgått till 4-4-2. 

Annons

Emil Forsberg menar att uppryckningen under den här samlingen ger positiva känslor inför starten av EM-kvalet i vår.

- Det var viktigt för laget att få komma ihop, och vi gjorde ännu en bra match där vi var kompakta och där vi gjorde det bra. Det är otroligt viktigt att vi vann två matcher nu, framför allt för oss som lag, för alla nya spelare som har kommit in, att man får känna på hur vi spelar, och jag tycker att alla har anammat det på ett fantastiskt sätt, säger Forsberg.

- Det lovar verkligen gott inför mars för det är då det verkligen gäller. För egen del var det väldigt kul att se de nya spelarna göra det så bra. Det är många som har stärkt sina aktier. 

Mattias Svanberg:

- Det är två träningsmatcher, men det betyder ändå för tillfället mycket för kommande kval. Att känna att vi har kvalitet för att vinna mot bra nationer. Så det betyder mycket. Det har varit lite knackigt innan så det var skönt att stänga igen året och avsluta på ett bra sätt.

Annons

- Det var skönt att vi vann igen, att det inte bara var en bra match mot Mexiko, utan att vi fortsatte och var bra igen.

Även förbundskaptenen Janne Andersson är belåten.

- Jag hade jättestor respekt för Algeriet. Resultaten i träningsmatcher är inte lika viktiga men när vi kommer från problematiken som vi haft i år, att vi haft så många nya spelare som vi haft men ändå får ihop det så här bra... jag är jättenöjd med det, säger Andersson.

- Jag mår riktigt bra som förbundskapten nu. Också tack vare att det såg ut som det gjorde. Vi har genomfört båda matcherna väldigt väl. 

Publicerad 2022-11-20 kl 12:44

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto