Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Flytten ett steg uppåt för Olsson: "Är verkligen högsta kvalitet"

Sverige (herr)

STOCKHOLM. Kristoffer Olsson lämnade AIK för Ryssland och FC Krasnodar.
Ett steg uppåt i hierarkin.
- Allt det fotbollsmässiga är verkligen högsta kvalitet, säger han.

2:42
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se en intervju med Olsson i spelaren ovan.

Efter SM-guldet med AIK blev mittfältaren Kristoffer Olsson, som imponerat stort under säsongen, såld till den ryska ligan och FC Krasnodar. Väl där har Olsson omgående tagit en ordinarie tröja - och nu är han också med i landslaget på nytt.

Han trivs i sitt nya hemland.

- Det har varit bra och jag har ju haft Viktor (Claesson) som har hjälpt mig en del och tjejen har kommit över. Så det har funkat okej, säger han om den sociala biten i Ryssland.

Hur har omställningen att flytta till Ryssland varit?
- Det är inget som slagit mig helt så, som varit annorlunda. Det är högre tempo och mer kvalitet. Och just matcherna i Europa League är det bra klass.

ANNONS

Vad gäller Europa League åkte Krasnodar ut mot Valencia i åttondelsfinalen senast. Man gjorde det efter att ha stått med ena foten i kvartsfinalspelet då man gick upp i ledning i den 85:e minuten. Men på övertid tappade Viktor Claesson bollen i en tilltrasslad situation - och på anfallet som följde satte Valencia kvitteringen vilket innebar att Krasnodar var utslaget.

- Det var inget speciellt där (när Claesson tappade bollen), vi hade många lägen att rätta till det, just i det momentet. Det var bara surt att det blev ett baklängesmål där och att vi inte gick vidare, säger Olsson.

Hur var stämningen i omklädningsrummet efteråt?
- Vi var ju knäckta så klart. Vi gjorde 1-0 i 85:e och sedan så är det fem minuter kvar… Att vi inte klarar det och släpper in mål det sista som händer - det hade varit stort för klubben att gå vidare och slå ut ett lag som Valencia. Men det ville sig inte.

ANNONS

Han menar att flytten till Ryssland inneburit ett klart steg uppåt i fotbollshierarkin. 

- Ja,  man känner verkligen att det är ett steg uppåt, absolut. Jag har inte spelat så många matcher och det har inte gått så lång tid, men det känns som ett steg uppåt och att man kommit in i ett högre tempo och att man utvecklas. Så jag är nöjd, säger Olsson 

Krasnodar håller till på toppmoderna Krasnodar Stadium med plats för 35 000 åskådare, byggd 2016 - och övriga faciliteter håller hög klass.

- Träningsanläggningen och arenan är magisk, så förutsättningarna finns verkligen. Allt det fotbollsmässiga är verkligen högsta kvalitet och det ökar ju förutsättningarna för att man ska utvecklas ännu mer.

Vad talar för att du får spela på lördag?
- Att Janne ser att man kan tillföra något och det känner jag att jag kan göra, sedan är det väl alltid svårt att förutse vad det kommer vara för matchbild. Men just mina kvaliteter tror jag och sedan hoppas man att man gjorde ett bra intryck mot Ryssland senast och att man har en bra form. Sedan gäller det att visa upp sig på träningarna som kommer och visa att man är värd chansen.

ANNONS
Publicerad 2019-03-18 kl 21:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto