Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Hjälten tror sig vara nära en startelva: "Svårt att säga exakt - men jag tror det"

Sverige (dam)

Johanna Rytting Kaneryd hoppade in och kvitterade för Sverige mot Brasilien.
Efter sin insats tror hon sig nu vara nära en startelva inför sommarens EM-slutspel.
- Det är svårt att säga exakt, men jag tror att jag är nära, säger Rytting Kaneryd till TV4.

2:14
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se intervjun med Johanna Rytting Kaneryd ovan.

Johanna Rytting Kaneryd har varit glödhet i BK Häcken och damallsvenskan under våren. Yttern har noterats för fyra mål och tre assist på 15 framträdanden, och noterades dessförinnan för två mål på tre matcher i svenska cupen.

Formen ledde till en plats i Peter Gerhardssons EM-trupp och när Sverige EM-genrepade mot Brasilien hemma på Friends Arena under tisdagen, en match Sverige vann med 3-1, inledde Rytting Kaneryd på bänken.

I den 65 minuten blev hon inbytt när Sverige var i brygga, i form av ett 1-0-underläge, och i samma minut som hon blev inbytt kvitterade hon genom en läcker soloräd. Efter sin insats mot Brasilien tror sig 25-åringen nu inte vara långt ifrån en startelva i EM.

ANNONS

- Ja men det är klart att jag känner att jag är nära. Men sedan är det en stor konkurrenssituation, och Peter (Gerhardsson, förbundskapten) är noga med att det finns en startelva och en slutelva. Idag kunde jag komma in och bidra med mycket fart, det behövdes i en sådan här match. Det är svårt att säga exakt, men jag tror att jag är nära (en startelva), säger Rytting Kaneryd till TV4.

Rytting Kaneryd menar att det är mål som har efterfrågats, och att hon nu visat att hon kan bidra till landslaget på samma sätt som hon bidrar i BK Häcken. 

- Tidigare har vi haft en diskussion att det är det jag jobbat på inför i år och det är därför jag blivit uttagen för att jag har varit mer målfarlig och gjort fler poäng i häcken. Jag har visat att jag kan komma in och förändra matchbilder och vara målfarlig i landslaget också. Han kanske inte har sagt det så tydligt - men det är det jag läst mellan raderna.

ANNONS

Sveriges nästa match spelas den 9 juli, då väntar Nederländerna i EM:s första gruppspelsmatch i Sheffield.

Publicerad 2022-06-28 kl 21:51

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto