Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Seger känslosam under nationalsången: "Hon tittade på mig: 'Vad håller du på med?'"

Sverige (dam)

SOLNA. Caroline Seger gjorde sin 230:e landskamp.
Inför publikrekordmatchen var det känslosamt för 37-åringen under nationalsången.
- Någonstans träffar det hjärtat, säger landslagskaptenen.

2:36
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se målen i spelaren ovan.

Svenska landslagskaptenen Caroline Seger, 37, åkte i lördags på en smäll mot ena foten och stod över söndagens träning, men var sedan tillbaka på planen och tränade under måndagen. Trots det inledde hon under tisdagen vid sidan mot Brasilien i EM-genrepet på Friends Arena.

Efteråt berättar Seger att det var bestämt att hon skulle komma in i andra halvlek.

- Vi hade pratat om hur mycket (speltid) och det är inte så mycket att riska i det här läget. Jag är bara glad över att det fungerade och att allt ser bra ut nu efteråt. Nu går det åt rätt håll, säger hon.

Hur sugen var du på att hoppa in?
- Man vill alltid spela, det är där ute man gör mest nytta, men jag visste om detta, så jag är ändå glad över att jag fick lov att spela min 230:e landskamp här hemma på Friends Arena. Om jag hade fått sitta hela hade jag nog varit väldigt besviken, säger hon och skrattar.

ANNONS

Utifrån dagens känsla, är du redo att starta mot Nederländerna?
- Om inget annat händer, så absolut. Om ingen annan sparkar mig, säger hon och skrattar.  

Seger menar vidare att det var speciellt att få spela inför 33 218 åskådare på Friends Arena.

- Det var magiskt. Det är sådant här man drömt om hela sin karriär, så det var en fantastisk känsla att få lov att uppleva det här. Gåshud, säger Seger.

- Vi gjorde det lite 2019 (förra publikrekordet), men det känns alltid som att vi spelar för så mycket mer. Man måste gå ut och leverera, spela bra fotboll, gärna vinna och bjuda folket på en fest för att någonstans veta att de kommer tillbaka, att upplevelsen i sig är så rolig att de kommer tillbaka. Det är kul att det gått framåt från 2019, att vi har fler här i dag och att vi kunde leverera den här matchen. Det gör också att det blir positiva saker som förhoppningsvis händer här efter.

ANNONS

Under nationalsången menar Seger att det var extra känslosamt.

- Jag stod bredvid ”Sempa” (Linda Sembrant) och hon fick hålla om lite extra. Det är svårt när man kommer i de lägena och hör. Det är en så magisk känsla att se alla som sjunger nationalsången. Det är öronbedövande, men någonstans träffar det hjärtat, säger hon och fortsätter:

- Hon (Linda Sembrant) höll lite extra och tittade på mig: ”Vad håller du på med?”. Det var hela resan hit också, från att vi lämnade hotellet. Sedan jag var liten har jag alltid drömt om när man kommer till en arena och alla har landslagströjor på sig och vandrar till arenan. Jag har sett det hända på herrsidan år ut och år in, och aldrig fått uppleva det på samma sätt. Redan från början var det känslomässigt jobbigt på ett fint sätt.

Seger menar att det är ett stort steg för svensk damfotboll med över 33 000 supportrar på läktaren.

ANNONS

- Jag önskar att ni hade fått uppleva det i mina skor. Jag har varit med när det varit 1 000 människor på läktaren till att det nu är 34 000. Någonstans har man fått slita hårt för att komma dit vi är i dag och det har verkligen fungerat, så jag är jätteglad över det, säger hon och fortsätter:

- Det är mycket glädje och som sagt känslosamt. Det är våra fans, och att få den respekten från svenska folket är allt man någonsin önskat. Jag har inte bett alla att gilla det vi håller på med, men åtminstone respektera det, och det känns som vi kommit dit i dag.

Efter matchen tackade Seger supportrarna med ett par ord, som gick ut i högtalarsystemet på Friends Arena. Hon menar även att det var speciellt.

- Det var såklart känslomässigt, det är många års slit om har tagit en hit. Att alla de är här i dag betyder jättemycket. Ni vet att jag varit med länge och fått uppleva det mesta, och jag är väldigt glad över att jag fått lov att vara med på den här resan och sett allt hända. En sådan här grej på hemmaplan är det bästa som kan hända en svensk landslagsspelare.  

ANNONS

Sverige reser på söndag till England och inleder gruppspelet mot Nederländerna den 9 juli i Sheffield i Europamästerskapet.

Publicerad 2022-06-28 kl 22:39

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto