Experten: "Trippelbytet gav Sverige en välförtjänt seger"

Sverige (herr)

Sverige besegrade Brasilien i EM-genrepet på Friends Arena med 3-1.
Draget bakom segern var enligt C Mores expert, Arsenaltränaren Jonas Eidevall, ett trippelbyte i den 65:e minuten.
- Det är då matchen öppnas upp, säger Eidevall till TV4 Sporten.

Se intervjun med Eidevall i TV4 Sporten i spelaren ovan.

Under tisdagen spelade Sverige EM-genrep på Friends Arena mot Brasilien, inför det att mästerskapet går av stapeln i England om två veckor.

Efter en mållös match som stått och vägt så tog Brasilien ledningen genom Debinha tidigt i den andra halvleken. Det var inte förrän med dryga timmen spelad som Sverige vaknade till och tog över matchen. Till slut vann Blågult med 3-1, efter mål av Johanna Rytting Kaneryd, Lina Hurtig och Stina Blackstenius.

C Mores expert Jonas Eidevall, till vardags huvudtränare i Arsenal Women, menar på att det var Peter Gerhardssons trippelbyte i den 65 matchminuten som tog Sverige tillbaka in i matchen och i slutändan gav dem segern.

- Det var en första halvlek som kände statisk, mot ett kompakt och välorganiserat Brasilien. Matchen öppnades verkligen upp när Sverige bytte in forwardstrion Blackstenius, Rytting Kaneryd och Schough. Därefter tycker jag att man fick ett mycket mer dynamiskt anfallsspel i Sverige och, totalt sett, vann man väldigt välförtjänt med 3-1 och visade varför man är en favorit till EM-guldet, säger Eidevall till TV4 Sporten.

Sverige inleder EM den 9 juli mot den regerande mästaren Nederländerna i Sheffield.

Publicerad 2022-06-29 kl 07:00