POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
1v

Jakobsson ordinarie i VM-kvalet - nu petad: ”Synd att inte starta i en sådan här match”

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från matchen mellan Sverige och Tyskland i spelaren.

SOLNA. Sofia Jakobsson var ordinarie i VM-kvalet - men petad i dag. 
Anfallaren menar att det är en tuff konkurrenssituation. 
- Det är bara att ta chansen när man får den, men sedan är det bara synd att man inte får starta i en sådan här match, säger hon till Fotbollskanalen.

Montpellier-anfallaren Sofia Jakobsson startade i fem av sju matcher i VM-kvalet och stod för det avgörande målet mot Danmark i sista gruppspelsmatchen. Efter spel från start i två av tre matcher i Algarve Cup, så fick hon däremot i dag börja på bänken mot Tyskland och hoppade först in i andra halvlek och låg bakom att Sverige blev tilldelat straff i 2-1-förlusten på Friends Arena.  

- Jag tycker att det kändes bra, även om det var svårt att komma in i en sådan här match där tempot är högt. Jag tycker att jag kom in och bidrog, säger hon till Fotbollskanalen.

- Det var jättekul med publiken och även en fantastisk match. Det var jättekul att så många tog sig hit och det var en fantastisk stämning på arenan, fortsätter hon.

Jakobsson berättar samtidigt att hon inte blev förvånad över att hon blev petad.

- Nej, det är tufft om platserna och en hård konkurrens. Det är bara att ta chansen när man får den och sedan är det bara synd att man inte får starta en sådan här match, men det är som det är.

Är det just konkurrensen som var Peter Gerhardssons motivering?
- Ja, det är tufft om platserna och hård konkurrens, så jag hoppas att det är det och ingenting annat.

Sverige ställs härnäst på tisdag mot Österrike på bortaplan - och då kan möjligen Jakobsson i stället få chansen att spela från start.

- Jag kör bara på och försöker göra så bra jag kan. Jag tycker att jag har gjort bra matcher och hoppade in och gjorde det bra i dag. Jag får ta med mig det och sedan är det upp till Peter (Gerhardsson) att ta ut en startelva. Jag tar den platsen jag får.

Publicerad 2019-04-06 kl 17:17
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå