TV: Sverige föll i historiska mötet med Tyskland - nära kvittering i slutskedet

SOLNA. Sverige föll mot Tyskland i historiska matchen på Friends Arena.
Detta efter att Tyskland gled ifrån i andra halvlek inför 25 882 åskådare.
- Vi har en del att jobba med, säger Nilla Fischer till C More.

I spelaren visas höjdpunkterna från matchen.

Svenska damlandslaget tog i eftermiddag emot Tyskland i ett träningsmöte på Friends Arena. Inför matchen var den stora snackisen att det skulle bli ett nytt publikrekord för en svensk damlandskamp - och även landslagsspelarna uttryckte på förhand längtan till matchen.

Men när visslan ljöd var det mestadels Tyskland som rullade boll. Sverige stack fram emellanåt och en aggressiv Mimmi Larsson jagade mycket boll, men det var till en början få målchanser åt båda håll. Först efter 20 minuter kom en farlig målchans. Dzsenifer Marozsan slog en genomskärare till Turid Knaak som fick yta i straffområdet och tog avslut, vilket Hedvig Lindahl räddade till hörna.

Tyskland hade även fler chanser innan första halvleks slut. I den 27:e minuten skapade Marozsan åter oreda på offensiv planhalva genom att spela fram Alexandra Popp i straffområdet som sköt strax utanför Lindahls högra stolpe. I slutet av första halvlek lyfte Sverige något och Kosovare Asllani stod bland annat för en läcker dragning på kanten med ett inspel i straffområdet, men trots den individuella prestationen rann målchansen ut i sanden och första halvlek slutade mållös.

- Jag tycker att det blir lite så här när man möter världsmotstånd, att de ligger lite som plåster på en och de har väl analyserat oss. De ville inte ha våra tior rättvända. Det lät som att de ville krympa spelet och de gjorde det i första halvlek, säger Asllani.

Tre minuter in i andra halvlek skapade Tyskland matchens dittills hetaste målchans. Åter höll sig Knaak framme i straffområdet, men prickade efter inspel i straffområdet ribban med ett hårt avslut som studsade ner i närheten av mållinjen innan Nilla Fischer rensade undan till hörna. Men det var inte tyskornas sista målchans - två minuter senare kom ledningsmålet.

Tyskland tog ledningen i matchen efter hörna sedan Kathrin Hendrich, som hoppade in i halvtid, fick ett friläge framför mål och sköt 1-0. Tyskan stod någon meter från mållinjen och högg på en andraboll sedan Alexandra Popp vann första duellen med Caroline Seger. Därefter fortsatte Tyskland att hota med farliga genomskärare in bakom Sveriges försvarslinje och i den 65:e minuten fick tyskorna fira igen sedan inhopparen Linda Dallmann läckert sköt 2-0 från straffområdeslinjen.

Sverige kom sedan igen och blev tilldelat straff efter att inhopparen Sofia Jakobsson blev nedriven i straffområdet. Seger var därefter kylig från straffpunkten och reducerade till 2-1. Trots mål och ett par försök framåt till med skott från nära håll av Anna Anvegård som var nära kvittering, så blev Segers mål matchens sista. Sverige föll med 2-1 i historiska mötet med Tyskland inför 25 882 åskådare på Friends Arena.

- Jag tycker att det är svårt att analysera direkt efter match, men jag tycker inte att vi är tillräckligt noggranna i uppbyggnadsspelet i första halvlek och gör lite för enkla misstag. Defensivt är det också lite gott och blandat. Ibland ligger vi bra och ibland har de ett hav av ytor. Jag tycker att 2-1 är okej sett till matchen, men vi har en del att jobba med, säger Nilla Fischer till C More.

- Det var helt fantastiskt att gå ut och till nationalsången och höra publiken. Det var ganska svårt att göra sig hörd och höras, så det var en fantastisk känsla och väldigt kul att de var här, fortsätter hon om den stora publiken på arenan.

Sveriges lag: Hedvig Lindahl - Nilla Fischer (Amanda Ilestedt, 78), Linda Sembrant, Magdalena Eriksson - Hanna Glas, Elin Rubensson (Lina Hurtig, 86), Caroline Seger, Jonna Andersson (Olivia Schough, 78) - Kosovare Asllani, Mimmi Larsson (Anna Anvegård, 63), Fridolina Rolfö (Sofia Jakobsson, 63).

Tysklands lag: Almuth Schult - Giulia Gwinn (Pauline Bremer, 77), Sara Doorsoun (Johanna Elsig, 89, Marina Hegering, Felicitas Rauch (Kathrin Hendrich, 46) - Melanie Leupolz (Linda Dallmann, 61), Lina Magull (Lena Lattwein, 77) - Turid Knaak (Lena Sophie Oberdorf, 61), Dzsenifer Marozsan, Verena Schweers - Alexandra Popp.

Publicerad 2019-04-06 kl 15:36