Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
2v

Landslagsmålvakten om att gå till Djurgården: ”Jag vill gärna spela där någon gång”

Foto: Bildbyrån

DOHA. Jacob Rinne har flera gånger ryktats vara på väg till Djurgården.
Men det har aldrig blivit någon övergång dit.
- Förhoppningsvis blir det så någon gång. Jag skulle väldigt gärna vilja spela i Djurgården, säger han till Fotbollskanalen.

Efter en tung sejour i belgiska Gent gör nu Jacob Rinne sin andra säsong i Ålborg, och har blivit en viktig spelare i laget som ligger femma i den danska ligan. Men trots tre och ett halvt år kvar på kontaktat ryktades han i somras vara på väg till Djurgården som ersättare till Andreas Isaksson. Nu berättar målvakten att det aldrig var nära med en övergång.

- Nej det var det inte. Jag tror inte att det är så svårt att ta reda på att jag har ett djurgårdshjärta sedan jag var barn. Det har alltid varit lite rykten, även när jag var i Örebro, om att jag var på väg till Djurgården. Men det har aldrig varit konkret. Det har inte varit rätt steg för mig, och det är inte rätt steg för mig i min karriär, säger Rinne till Fotbollskanalen.

- Men förhoppningsvis en dag. Jag skulle väldigt gärna vilja spela i Djurgården. Men man vet aldrig, vad som helst kan hända i fotboll och plötsligt kanske det är någon annan klubb från Stockholm som hör av sig. Man vet aldrig. 

Har du någonsin pratat med sportchefen Bosse Andersson?
- Ja, det har jag gjort, men då har jag frågat efter biljetter. Men det var väldigt längesedan, när jag var en ännu större supporter.

På vilken nivå är du och har varit en supporter?
- Det finns bilder på internet. Det är inte så svårt att ta fram och då kan man se vilken typ av supporter jag har varit.

Du har stått i klacken?
- Ja, det har jag gjort.

Vilka kliv har du tagit i Ålborg?
- Framför allt spelvanan. Jag har fått spela varje minut som jag har varit där. Jag tar mer och mer plats. Försöker vara en ledare i omklädningsrummet och på planen. Kommer med synpunkter och är inte rädd för att säga vad jag tycker. 

Vad skiljer mellan den danska ligan och allsvenskan?
- Det är ganska likt. 

Varför var Danmark mer intressant än Sverige när du lämnade Belgien?
- Jo men det var det. För att jag tror att ta steget ut igen är lite enklare än vad det är från Sverige. Det var nästan den enda anledningen till varför det bara var till Danmark jag ville om det skulle bli någonstans i Norden.

Publicerad 2019-01-04 kl 23:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons