POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
23v

Aiesh kan slå igenom på januariturnén

Tillbaka på Fotbollskanalen efter utlåningen till Kalla fakta, och årets första jobb är landslagets januariturné i Qatar. Där väntar matcher mot Finland och Island, och en chans att närma sig det riktiga landslaget.

Spelarna från den här truppen som känns närmast det riktiga landslaget är Alexander Fransson och Sotirios ”Sotte” Papagiannaopoulos, och därefter Simon Tibbling.

Fransson och ”Sotte” har redan varit med i Janne Anderssons riktiga landslag och Tibbling var en av flera VM-reserver.

Alla tre har chans att slå sig in i EM-kvaltruppen.

Fransson och Tibbling var Sveriges bästa spelare i U21-EM i Polen 2017. När Janne Andersson tog över A-landslaget satsade han på Fransson, men en tung tid i Basel gjorde att mittfältaren föll bort och startade i somras om i IFK Norrköping.

Tibbling lämnade Groningen och valde Bröndby där han förra säsongen var en av danska ligans bästa spelare. Kan användas överallt på mittfältet och det känns som att Tibbling är en mittfältare i Janne Anderssons smak.

”Sotte” imponerade i Östersund men har haft det tyngre i FC Köpenhamn där det mest blivit bänken.

Det blir också spännande att se Viktor Gyeökeres, som är den enda spelaren i truppen som till vardags håller till utanför Norden.

Sedan ett helt gäng med spelare från allsvenskan och ligorna i Norge och Danmark. Det är klart att det ska bli intressant att se högerbacken Joel Andersson som är ordinarie i danska ligatvåan Midtjylland, Simon Thern med sitt driv, Jonathan Levi som gick från Öster till Rosenborg där det blev sju mål, och mittbackarna Robin Jansson och Filip Dagerstål.

Men den som det kanske ska bli mest intressant att se är Hosam Aiesh.

Tidigare stod Aiesh i skuggan av Saman Ghoddos och Ken Sema, men när båda försvann så blev det ännu tydligare hur viktig han är för Östersunds offensiv.

Kvick, teknisk och modig.

Aiesh vågar utmana och är bra på att få ett övertag och slå ut sin motståndare. En spelartyp som det inte direkt finns jättemånga av att välja mellan i Janne Anderssons riktiga landslag.

Tio assist i allsvenskan är ett fint facit av Aiesh, men tre mål är inte lika vasst. Han kan bli bättre när det kommer till att gå rakt på mål och avsluta.

Hade Hosam Aiesh som femma i kategorin årets allsvenska mittfältare, efter Enoch Kofi Adu, Kristoffer Olsson, David Batanero och Fouad Bachirou.

Bland årets målvakter hade jag: Oscar Linnér, Isak Pettersson, Johan Wiland, Peter Abrahamsson och Johan Dahlin.

Årets försvarare: Björn Paulsen, Andreas Johansson, Rasmus Lindgren, Per Karlsson, Alexander Milosevic.

Anfallare: Paulinho, Linus Hallenius, Henok Goitom, Markus Rosenberg, David Moberg Karlsson.

Tränare: Rikard Norling, Jens Gustafsson, Joel Cedergren, Stefan Billborn, Uwe Rösler.

Nykomling (missade att Muamer Tankovic sågs som en nykomling): Godswill Ekpolo, Ian Smith, William Eskelinen, Rewan Amin, Neto Borges.

MVP: Paulinho, David Batanero, Björn Paulsen, Enoch Kofi Adu, Andreas Johansson.

Publicerad 2019-01-04 kl 11:20

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå