Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bennison var fantastisk - stack ut mest av alla på landslagets träning

Sundbergs blogg

Landslagets första samling för året är på Malta och trots att det bara har gått att se två träningar så är det tydligt att Peter Gerhardsson har en del saker att reda ut.

Caroline Seger är given på det centrala mittfältet, men vem ska spela bredvid henne?

Både Nathalie Björn och Hanna Bennison är utan tvekan tillräckligt bra för att starta i landslaget, båda har spetsegenskaper och båda är framtiden och har möjlighet att bli stora spelare ute i Europa.

I EM-kvalet spelade Björn tillsammans med Seger, och hon gjorde det bra och visade hög klass i speluppfattning och passningsspel.

Då kämpade Bennison med att komma tillbaka efter skada.  Nu har hon kommit tillbaka och då går det nog inte att hålla tillbaka henne. På onsdagens träning på Malta (den enda där vi i media har kunnat se en spelövning) så var Bennison fantastiskt bra och var den som stack ut mest av alla.

Hon är kvick och kreativ och håller en väldigt hög nivå. Och när hon är så vass och bara 18 år så måste nog Gerhardsson spela henne, så det blir spännande att se hur förbundskaptenen gör.

En lösning kan vara 3-5-2 och då spela med Nathalie Björn som höger innerback, en position som hon har i Rosengård.

Om det skulle bli 3-5-2 så hade det varit spännande att se Kristianstads Josefine Rybrink som en av tre försvarare. Med Magdalena Ericsson kvar i England så är det öppet om vem som ska spela tillsammans med Linda Sembrant, eller vilka som ska det, om det nu skulle bli tre mittbackar.

Hur som helst, Rybrink gjorde det väldigt bra under förra säsongen i Kristianstad och har även varit bra på landslagets träningar på Malta. Hon har varit lugn, klok, bra med bollen och bra spelförståelse.

Tidigare har Nilla Fischer och Emma Kullberg gått före Rybrink i landslagstruppen, men av det som Rybrink har visat upp, både med klubblaget och med landslaget här på Malta, så har hon satt press på Fischer och Kullberg.

***

Måste det vara Fridolina Rolfö eller Lina Hurtig, eller kan båda starta?

Rolfö är den som har varit förstavalet till vänster, och det är rimligt med tanke på att hon är en av lagets bästa spelare. Men Hurtig har haft en fin utveckling och gjort det bra i Juventus, och har egenskaper som tillför i landslaget, så känslan är att Gerhardsson gärna skulle vilja ha både Rolfö och Hurtig på planen.

Nu när Kosovare Asllani inte kan vara med i fredagens match mot Österrike så kan det öppna upp för både Rolfö och Hurtig.

***

Vem är Sveriges förstamålvakt?

Hedvig Lindahl har länge varit ohotad, men missade höstens EM-kvalmatcher på grund av en knäskada, och nu är det ett år sedan som hon spelade i landslaget.

Med Lindahl borta så stod Jennifer Falk i fyra matcher och Zecira Musovic i en. Musovic är inte med på Malta på grund av att hon bor i England och därför inte får resa till Malta. Så nu är det Lindahl eller Falk.

Falk har sett bra ut på träningarna på Malta och det är tydligt att hon har satt press på Lindahl, något som Gerhardsson var öppen med här.

Vem väljer Gerhardsson, och tänker han något på att Lindahl blir 38 år i april och att Falk är tio år yngre?

Annons
Publicerad 2021-02-19 11:18

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto