Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Seger frågetecken inför Portugal: "En känning"

Sverige (dam)

LEIGH. Sverige ställs mot Portugal på söndag i EM. 
Då är lagkaptenen Caroline Seger osäker till spel från start. 
- Hon ska vara spelbar i morgon, säger förbundskaptenen Peter Gerhardsson. 

4:10
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från mötet mellan Sverige och Schweiz i spelaren ovan.

Sverige ställs under söndagen mot Portugal i den sista gruppspelsomgången i EM i England. Dagen före matchen råder viss osäkerhet kring kaptenen Caroline Seger. 

Blågult meddelar under lördagen att Seger kör "individuellt anpassad träning vid sidan av planen", och tränar därmed inte med övriga spelare sista passet inför mötet med Portugal.

- Under den senaste matchen mot Schweiz fick Caroline en känning i ena hälen som orsakat smärta. Hon kommer därför köra individuellt anpassad träning vid dagens pass för att optimera sin återhämtning inför morgondagen, säger landslagsläkaren Houman Ebrahimi i ett pressutskick. 

ANNONS

Läkaren berättar vidare om skadan:

- Det som är positivt är att hon svarat bra på behandlingen som hon fått, och vi försöker just nu anpassa träningen för henne för att optimera inför morgondagen.

Vad är risken med den här skadan inför en eventuell fortsättning i turneringen?
- Det finns alltid risker efter alla skador, även om man inte är skadad, och det är något som vi värderar tillsammans med teamet och spelaren varje dag inför att man tar nästa steg och nästa beslut. 

Förbundskaptenen Peter Gerhardsson hoppas i sin tur på att Seger är redo för spel.

- Hon ska vara spelbar i morgon, men det är för att optimera tiden, och då är det om hon ska vara med i fotbollsträning, men det medicinska teamet tycker att det är bättre att en av sjukgymnasterna kör med henne för att optimera, säger han och fortsätter:

ANNONS

- Sedan får vi se reaktionerna på det och var vi hamnar. För mig måste jag tänka på om hon inte startar, så jag får naturligtvis fundera på en lösning redan nu. Det finns några alternativ, och sedan får vi se var vi hamnar.

Förbundskaptenen kan därmed inte svara på om Seger kan starta. 

- Jag räknar inte med någonting. Vi måste kolla under dagen, men jag räknar med att hon är spelbar. Sedan handlar det om minuter. Är det inte mycket tid startar man inte en spelare som spelar 20-30 minuter. Det vore konstigt. Då kommer vi hitta på något annat, men vi får se efter dagens träning och vi kommer ha en matchgenomgång i morgon, då vi tränar sent i dag. Det passar också bra för att få tid att fatta ett slutgiltigt beslut. 

Läkaren Houman Ebrahimi kan samtidigt heller inte ge besked om hur många minuter som Seger kan tänkas vara redo för mot Portugal. 

ANNONS

- Det som jag lärt mig med det här laget är att den ena inte är lik den andra och Seger är otroligt professionell, så vi kommer ta det här dag för dag, optimera och ge Peter (Gerhardsson) och Seger det bästa svaret som vi kan ge. 

Vidare är mittbacken Linda Sembrant och Sofia Jakobsson redo för 90 minuter mot Portugal. De har båda tidigare haft skavanker, men tränade fullt under lördagen. 

Seger spelade från start mot både Nederländerna och Schweiz i EM. Sverige har fyra poäng efter två matcher och har chans att vinna gruppen. 

Sveriges möte med Portugal börjar klockan 18.00 under söndagen och sänds på TV4 och streamat på cmore.se. Studiostart är klockan 17.00.

FAKTA

Så kan Sverige och Nederländerna skiljas åt om gruppsegern

Om Sverige vinner mot Portugal och Nederländerna vinner mot Schweiz hamnar landslagen i ett läge, där inbördes möten inte skiljer de åt, då det blev oavgjort, 1-1, i EM-premiären på Bramall Lane i Sheffield. 

Då gäller följande för att skilja Sverige och Nederländerna åt om gruppsegern:

1. Bäst målskillnad.
2. Flest antal gjorda mål.
3. Lägst disciplinär poängsumma, vilken baseras på gula och röda kort som erhållits av spelare och lagledare i gruppspelsmatcherna. Rött kort innebär tre poäng, och gult kort innebär en poäng. Två gula kort i en och samma match innebär tre poäng.
4. Placering på Uefa-rankningen (Nederländerna högre rankat än Sverige).

Publicerad 2022-07-16 kl 19:17

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto