Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Skandal på Friends - fotograf blev förd till sjukhus: "Mår ganska bra"

Sverige (herr)

Mitt under Sverige-Azerbajdzjan inträffade en skandal.
En fotograf fick en stol kastad på sig i bakhuvudet under matchen.
- Han känner sig lite groggy och har lite ont i huvudet, men som tur är mår han under omständigheterna ganska bra, säger Bildbyråns vd Niklas Larsson till Fotbollskanalen. 

1:17
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

Se Olof Lundh analysera matchen i spelaren.

Sverige besegrade under måndagen Azerbajdzjan med 5-0 på Friends Arena i EM-kvalet. I den 58:e minuten inträffade en skandal, då en av Bildbyråns fotografer fick en stol kastad på sig i bakhuvdet från Azerbajdzjans klack. Fotografen började blöda kraftigt och fick först vård på plats på arenan innan han blev förd till ett sjukhus.

Nu berättar Bildbyråns vd Niklas Larsson att fotografen mår bra och är hemma igen. 

- Han mår under omständigheterna ganska bra. Han fick ett jack på två centimeter i backhuvudet, som de tejpade ihop på sjukhuset i natt efter matchen, säger Larsson till Fotbollskanalen och fortsätter:

Annons

- Stolen kom från Azerbajdzjan-klacken och landade olyckligt i bakhuvudet på honom när han satt och fotograferade. Han fick först vård på plats av vårdpersonal på arenan och sedan fick han åka med en ambulans till ett sjukhus. 

Larsson är glad över att läget inte är värre med fotografen.

- Han känner sig lite groggy och har lite ont i huvudet, men som tur är mår han under omständigheterna ganska bra. Det kunde tagit värre än vad det gjorde. 

Bildbyrån har ihop med Svenska Fotbollförbundet upprättat en polisanmälan.

- Vi har en dialog med SvFF och har upprättat en polisanmälan. Vi kommer följa upp det med fotbollsförbundet med ett möte kring säkerhet på arenor och försöka lägga upp en plan för kommande landskamper. Vi får göra en analys av läget och ha en handlingsplan för kommande matcher, säger han.

Annons

Hur ser du på att något sådant här händer?
- Det är olyckligt att det sker, och det är inte acceptabelt att våra fotografer inte kan känna sig trygga och säkra på arenor när de gör sitt jobb. Det är viktigt att ta tag i de här frågorna för att det inte ska hända igen framöver. 

Publicerad 2023-03-28 kl 15:58

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto