Jesper Karlsson stod för ett läckert frisparksmål i slutet.
- Man är lite rörd nu, säger han till Viaplay.

1:17

Se Olof Lundh analysera Sveriges match i spelaren.

Sverige föll i fredags mot Belgien med 0-3 på Friends Arena och jagade under måndagen revansch mot Azerbajdzjan i Solna i EM-kvalet. Blågults förbundskapten Janne Andersson valde att göra två förändringar, då Gabriel Gudmundsson och Viktor Gyökeres fick chansen från start, samtidigt som Albin Ekdal och Zlatan Ibrahimovic var utanför matchtruppen.

Sverige, som på förhand var stor favorit, klev upp högt från start och bara några minuter in i matchen kom Emil Forsberg fram till ett bra läge, men sköt utanför mål. Sverige hade sedan en hel del boll, men utan att komma till riktigt farliga målchanser. Alexander Isak var närmast, och satte kulan i nät, men blev avvinkad för offside.

Till slut fick Blågult utdelning. I den 38:e minuten nickade Gyökeres fram Forsberg centralt i planen, och därefter gled mittfältaren fram mot mål och satte 1-0. Kort efter ledningsmålet var Azerbajdzjan nära att kvittera efter en hörna, då Renat Dadashov nickade mot mål från nära håll, men fick se Robin Olsen komma ut och avvärja läget till svensk ledning i paus.

I halvtid gjorde Sverige ett byte, då Hjalmar Ekdal blev ersatt av Isak Hien efter dubbla smällar i första halvlek. Ekdal fick både ett avslut i ansiktet och en spark mot sitt ena knä, vilket gjorde att han blev liggande i gräset två gånger om.

Forsberg var i andra halvlek nära att bli tvåmålsskytt, men sköt i stället keepern Emil Balayev rakt i ansiktet, vilket gjorde att målvakten blev liggande i smärtor. Lite senare fick Sverige in ett 2-0-mål, då Isak satte in kulan framför mål, vilket resulterade i ett självmål av Bahlul Mustafazada till utökad svensk ledning.

Sverige ville därefter mer, och i den 79:e minuten bröt inhopparen Jesper Karlström bollen och spelade sedan fram Gyökeres, som utökade till 3-0. Det såg länge ut att bli matchens sista mål, men det skulle komma mer.

I den 88:e minuten klev inhopparen Jesper Karlsson först fram och satte en frispark på läckert vis i krysset till 4-0 - och därefter utökade Anthony Elanga till 5-0. Därmed blev både Karlsson och Elanga debutmålskyttar i landslaget.

- Man är lite rörd nu. Det är väldigt roligt att vi vann och speciellt hur vi kom in, då Anthony (Elanga) också fick göra mål, säger Jesper Karlsson till Viaplay.

- Man har gått runt och väntat på det här, så det var roligt att få några minuter och det får jag tacka Janne och kompani för, fortsätter han.