SPELARBETYG: De var bäst i Sveriges premiärseger

SOLNA. Seger mot Rumänien i första EM-kvalmatchen.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

-

-

Emil Forsberg
UT 68. En stark trea. Stod för en fantastisk passning, som öppnade upp mycket, vid 2-0-målet. Klev in mycket centralt i planen och var ofta delaktig i spelet. Slog bort någon enstaka passning, men var totalt sett briljant med boll. Lovande insats efter en tuff tid med skadeproblem.

Kristoffer Olsson
Spelade sitt spel. Bjöd på vrickningar, vändningar och bröt igenom Rumäniens mittfält flera gånger.

Lurig med boll. Återigen en imponerande landskamp.

Viktor Claesson
Såg pigg ut redan från start och var hela tiden ett hot mot Rumäniens försvar. Satte 2-0 med ett välplacerat skott.

Robin Quaison
UT 88. Fick chansen att göra tävlingsdebut och han tackade för förtroendet på bästa vis. Petade påpassligt in 1-0 och var även inblandad i Sveriges 2-0-mål. Lugn i sina aktioner och spelade fram Emil Krafth till fint läge i andra halvlek.

Ludwig Augustinsson
Slog inlägget som ledde fram till Sveriges 1-0-mål och var stabil i defensiven. Trygg när han klev fram och var delaktig i offensiven.

Emil Krafth
IN 24. Fick hoppa in när Lustig skadade sig och klarade av sin uppgift bra. Hade inga problem i defensiven och följde med upp i offensiven när tillfälle gavs. Var nära att göra 3-1 på en omställning.

Sebastian Larsson
Som alltid nyttig och väldigt hårt arbetande på det centrala mittfältet. Mestadels trygg med bollen, men tappade den innan Rumäniens reducering till 2-1.

Robin Olsen

Gjorde en hel del räddningar i första halvlek och såg lugn ut i målet. Kunde inte göra mycket åt Rumäniens mål.

Filip Helander
Såg länge ut att ha bra koll i mittlåset med Granqvist, trots att Rumänien skapade chanser då och då. I andra halvlek blev det lite virrigt i försvaret vid bortalagets reducering.

Andreas Granqvist
Stabil insats. Misslyckades med en rensning som gav Rumänien ett farligt skottläge i den andra halvleken.

Marcus Berg
Är inne i en svacka målmässigt. Sjabblade bort ett jätteläge i inledningen av matchen och fick inte det att stämma överlag. Var nära att nicka in 3-1 i slutet av matchen.

Spelade för kort tid för att betygsättas: Mikael Lustig (UT 24), Gustav Svensson (IN 68), Alexander Isak (IN 88).

Publicerad 2019-03-23 kl 19:57