CHORZOW. Sverige missar VM efter en 2-0-förlust i playoff-finalen mot Polen.

1 - Underkänd

-

-

Victor Nilsson Lindelöf
Trygg som vanligt i defensiven och försökte bidra offensivt med bollen vid fötterna. Mittbacken var också nära att nicka in 1-1 på hörna.

Alexander Isak
Skapade ett par bra chanser för Sverige, bland annat när han satte Quaison i bra läge, och sedan ett vasst inspel till Forsberg som fick fritt läge.

Robin Olsen
Kom ut bra på en farlig djupledspass i 24:e minuten och såg säker ut när han tvingades agera mellan stolparna. Polens mål? Det är svårt att stoppa en straffspecialist som Lewandowski och 2-0 är ett friläge. Två bra räddningar kort efter andra målet.

Emil Krafth
Stabil bakåt och delaktig framåt. En klart godkänd insats av högerbacken.

Kristoffer Olsson
UT 79. Jobbig passning till Danielson vid 0-2. Var helt okej i första halvlek, men gick ner sig i andra.

Jesper Karlström
UT 66. Kastades in från start och gjorde en bra första halvlek med flera bollvinster, bland annat en som slutade med bra läge för Forsberg. Men gick in tufft och orsakade straffen till 0-1.

Emil Forsberg
Hade två bra lägen - utan att lyckas. Båda gångerna överlistades han av den polske målvakten.

Dejan Kulusevski
Började på kant och flyttade sedan fram i anfallet. Kom inte riktigt till och hade svårt att hota.

Robin Quaison
UT 66. Hade en tuff match. Fick inte så många bra bollar att jobba med. Men skapade inte själv heller. Fick ett bra läge i första halvlek, men där han borde ha passat Kulusevski i stället för att själv ta avslut. Svag tvåa.

Ludwig Augustinsson
Involverad i offensiven men det var blandad kvalitet på vänsterbackens inspel. Svag tvåa.

Mattias Svanberg
IN 66. Försökte kliva in i dueller och ta för sig, men svårt läge med 2-0 tätt efter bytet.

Anthony Elanga
IN 66. Kom in precis innan 2-0-målet och då blev läget tufft. Fick inte mycket att jobba med.

Marcus Danielson
UT 79. Hade bra koll på Lewandowski och bröt exempelvis boll i ett farligt läge för superstjärnan i första halvlek. Men sjabblade med bollen vid 2-0 och gav på så sätt bort det viktiga målet. Ett avgörande misstag.

Spelade för kort tid för att betygsättas: Zlatan Ibrahimovic (IN 79), Jesper Karlsson (IN 79)

Lottningen av fotbolls-VM i Qatar sänds den 1 april klockan 17.00 på TV12, TV4 Play, C More och Fotbollskanalen.

Publicerad 2022-03-29 kl 22:40