POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)
6d

TV: Backe om Cetinkayas sågning: "Kokar i Janne - det lovar jag"

Foto: C More.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se klippet i spelaren.

VALLETTA/STOCKHOLM. Hasan Cetinkaya har sågat Janne Andersson för hanteringen av Emil Forsberg.
Ett agerande från agenten som förbundskaptenen inte tycker om, tror C Mores expert Hasse Backe.
- Det kokar i honom, det lovar jag, säger Backe.

För några veckor sedan gick Hasan Cetinkaya hårt åt förbundskaptenen Janne Andersson och landslagsledningen i en intervju med Aftonbladet. Då sa agenten, som bland annat företräder den blågula stjärnan Emil Forsberg, följande:

- De som styr det svenska landslaget har sitt sätt att spela fotboll, sitt sätt att se på Emil, sitt sätt att hantera Emil... Och ska man analysera kan man göra en jämförelse med RB Leipzig och konstatera att allt är tvärtom i landslaget. För det första har inte ens Emil en roll i svenska landslaget, hans roll existerar inte ens. Egentligen är han inte en defensiv vänsterytter eller en offensiv vänsterback – Emil Forsberg är en Nummer 10, en artist, en poängmaskin, en spelare som tar både straffar och alla andra fasta situationer.

Vidare förklarade Cetinkaya att han tycker att Forsberg behandlats fel av förbundet eftersom han inte fick Guldbollen 2017 (SvFF har tre av sex platser i juryn). Agenten förklarade också att han "inte tror att Janne Andersson har en relation" till Emil och kritiserade förbundskaptenen för ledarskapet kopplat till det. Vidare sa Cetinkaya:

- Emil hade kunnat säga att landslaget kan fara åt helvete, att han inte är med under Jannes ledning. Som flera andra tidigare landslagsstjärnor har gjort... Men det här visar hur stor Emil är, när han gång på gång sväljer det. När han står där utan uppbackning från ledarna visar han vilken patriot han är, hur mycket han brinner för Sverige och svenska landslaget. En annan spelare som gjort 50 poäng för ett topplag i Bundesliga hade bett landslaget fara åt helvete – det lovar jag dig. Och den här bilden måste fram i Sverige nu.

I C Mores sändning inför lördagens EM-kvalmatch mellan Malta och Sverige diskuterades uttalandena från agenten. Då var experten Hasse Backe tydlig med hur han tror att synpunkterna från agenten landat hos landslagsledningen.

- Det här är på väg att komma mer och mer. Agenterna går ut konstant och skyddar sina spelare. Så fort en spelare hamnar på fel position, hamnar på bänk, så går agenten ut hela tiden med uttalanden. Det är något att leva med. Det stör, det är irriterande och jag lovar att Janne Andersson är så förbannad över ett sånt här uttalande, även om han inte visar det. Det kokar i honom, det lovar jag. 

Publicerad 2019-10-12 kl 21:05
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå