SPELARBETYG: Duo var bäst i Sveriges storseger

Sverige (herr)

VALLETTA. Sverige tog en säker 4-0-seger borta mot Malta i EM-kvalet. Här är Fotbollskanalens betyg på de svenska spelarnas insatser.

Se höjdpunkterna mellan Sverige och Malta i spelaren ovan.

Robin Quaison
UT 71. Uppvaktades hårt av Maltas försvar och försökte hela tiden jobba sig rättvänd mot mål. Hotade med flera skott utifrån och var pigg överlag. Forwarden ordnade fram självmålet som innebar 3-0 och fixade även straffen som gav 4-0.

Marcus Danielson
Debutanten stötte in en hörna till 1-0 redan efter drygt tio minuter - och därefter fortsatte han att leverera. Nickade bort det som kom in i straffområdet, stod för bra uppspel och stoppade en kontring med en perfekt tajmad glidtackling i den första halvleken. Imponerande första match i den blågula dressen.

Albin Ekdal
UT 63. Centrale mittfältaren stod som vanligt för en stabil prestation i den blågula tröjan. Bra i passnings- och duellspelet. Bröt igenom Maltas mittfält vid flera tillfällen. Såg ut att få ont i andra halvlek och byttes ut efter lite mer än en timmes spel.

Emil Forsberg
Var hårt markerad av Malta. Löpte mycket och gick gärna in centralt i planen. Lyckades ofta slita sig loss och var rejält aktiv matchen igenom. Hade stor del i förarbetet till 3-0-målet och hade själv en lurig frispark från långt håll. På fint spelhumör.

Mikael Lustig
Försökte bidra offensivt genom att fylla på framåt och leverera inspel. Slog en vass långboll i djupet i slutet av den första halvleken som Marcus Berg inte var särskilt långt ifrån att kunna nicka in.

Andreas Granqvist
Stod rätt i defensiven, bjöd på en farlig soloräd som slutade i ett gult kort för Malta och ordnade straffen som gav Sverige 2-0. En solid insats av lagkaptenen som ledde en backlinje som inte sattes på några större prov.

Pierre Bengtsson
Slog hörnan till 1-0 och var säker i passningsspelet. Bidrog offensivt. Släppte dock till en farlighet på en hörna efter en timme.

Sebastian Larsson
Sprang mycket men var ganska anonym i den första halvleken. Dock tvåmålskytt i den andra halvleken, efter att ha satt två straffar på ett stensäkert vis.

Robin Olsen
Hade inte mycket att göra. En dag på jobbet för målvakten.

Kristoffer Olsson
Plockade upp en del boll centralt och var stabil i sitt passningsspel. Försökte driva fram bollen och bryta igenom när han fick läge, men de lägena blev för få till antalet sett över hela matchen.