Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
2v

TV: Efter succéåret - nu väntar landslagsdebut för Jansson: "Jättestort"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se intervjun med Jansson i spelaren.

För ett år sedan tillhörde han en division 1-klubb.
Nu ska Robin Jansson som SM-guldmedaljör snart göra sin landslagsdebut.
- Det gäller att leverera, säger Jansson.

Sent på försäsongen 2018 värvades Robin Jansson från division 1-klubben Oddevold till AIK efter att Stockholmsklubben fått ett par tunga skador i backlinjen. Jansson blev snabbt en stöttepelare i Gnagets backlinje, och var till slut den som avgjorde guldstriden med sitt mål i den allsvenska slutomgången mot Kalmar FF.

Nu är Jansson på plats i Qatar med det svenska landslaget för att spela januariturné - men rikigt så att han nyper sig i armen är det inte, menar han själv.

- Det var mer så i början när man glev in i omklädningsrummet i AIK. Sedan har resan fortsatt och det har gått bra. Det gäller att fortsätta vara ödmjuk, arbeta hårt och förbereda sig bra, dels för egen men även för lagets del. Man ska vara förberedd om man väl får chansen, säger Jansson.

Vad är en rimlig målsättning för dig här?
- Det här är ett sätt att komma in i det riktiga landslaget, känns det som. Det gäller att visa framfötterna här och i klubblaget, det går inte att slappna av. Det gäller att leverera, sedan får vi se vart framtiden för en. Självklart hade det varit jättekul med det riktiga landslaget, men nu är vi här och gör det bästa av situationen.

De flesta som spelar fotboll drömmer om landslaget. Lade du någonsin den drömmen på hyllan?
- När jag väl flyttade hem till Bentgsfors slog jag ner lite på vad jag ville med fotbollen. Det handlade om att komma hem, hitta sig själv och mogna till lite. Om chansen skulle komma och jag skulle känna mig redo för att ta ett kliv högre upp än division 4 skulle jag ta det - men jag kunde inte svara på när det skulle komma. Det fick ta den tid det tog. Jag var hemma i fyra år, och när vi ramlade ur fyran med Bengtsfors kände jag att jag skulle ge det en sista chans. Det är lite på den vägen.

Sverige möter under januariturnén Finland och Island. Tanken är att alla ska få speltid - således stundar snart en landslagsdebut för Jansson.

- Det är jättestort. Det gäller att göra ett bra jobb för landet.

Se intervjun med Jansson i spelaren ovan.

Publicerad 2019-01-04 kl 20:20
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons