POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)
2v

TV: Janne Andersson efter Guldbollen-kritiken: "Inte i linje med vad jag tror på"

Foto: Bildbyrån/TT Nyhetsbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se hela presskonferensen i spelaren ovan.

STOCKHOLM. Hasan Cetinkaya har sågat de blågula ledarnas val kring Guldbollen.
Förbundskaptenen Janne Andersson sitter i juryn - och verkar inte helt bekväm med det.
- Att uppmärksamma individuella personer ligger inte i linje med vad jag tror på, säger Andersson.

Agenten Hasan Cetinkayas intervju med Aftonbladet för någon vecka sedan har väckt reaktioner. Cetinkaya, som företräder landslagsstjärnor som Victor Nilsson Lindelöf, Emil Forsberg och Robin Olsen, kritiserade bland annat det faktum att Andreas Granqvist vann Guldbollen 2017 i konkurrens med just Forsberg.

- Det var en skandal. Och personerna som slutligen tog det beslutet var ju inte Aftonbladets jury. Så mycket inblick har jag. Det var ledarna i det svenska fotbollsförbundet som hade utslagsrätt, sa Cetinkaya till Aftonbladet.

- Slutsatsen är väldigt enkel: Man har behandlat Emil fel, man har behandlat Emil orättvist.

Guldbollen-juryn består av tre personer från Aftonbladet och tre personer från SvFF, däribland Janne Andersson. Men förbundskaptenen verkar inte helt bekväm med det uppdraget. 

Under måndagens presskonferens fick han frågan om han övervägt att hoppa av uppdraget med tanke på uppståndelsen som det lett till och eventuella konflikter som det kan leda till inom landslaget.

- Jag har väl inte funderat så mycket på själva juryn. Det förväntas av en som förbundskapten att man ska sitta med i juryn. Däremot har jag alltid uttryckt en stor reservation mot individuella priser i fotboll. Fotboll är ett lagspel för mig och att uppmärksamma individuella personer i laget ligger inte i linje med vad jag tror på i grunden. Men det har förväntats av mig att vara med. Sen får vi väl se hur det ser ut i framtiden, säger Andersson.

På en följdfråga om han tycker att han ska sitta i Guldbollen-juryn svarar Andersson:

- Jag har varit med så här långt, och sen får jag väl passa på den (frågan) då. Jag kan väl säga så här: det ingår i förbundskaptensjobbet att vara med i juryn, och det är där vi är i dag. 

Se hela presskonferensen i spelaren ovan.

Publicerad 2019-10-07 kl 15:42
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå