Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS
6:31

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

TV: Landslagssamling med klubbkonkurrenterna - dagen efter guldet: "Inte optimalt"

7v

DUBLIN/STOCKHOLM. SM-guldet säkrat för Rosengård.
Dagen efter väntade landslagssamling - med flera Häckenspelare.
- Det är inte optimalt, men alla har gratulerat oss, säger Emma Berglund.

Rosengårds landslagsspelare Olivia Schough och Emma Berglund fick bara mellanlanda i Stockholm. De hann inte ens hem emellan matchen i Piteå, där SM-guldet säkrade, och landslagssamlingen på Irland.

Medan de tog in på ett hotell i väntan på nästa flyg, fortsatte resterande Rosengårdare hem till Malmö för att fira. För Berglund och Schough blev det istället ett eget, lite mindre firande.

- Vi levde på energin vi hade fått från flygresan till Arlanda, det var bra energi på planet. Så vi snackade igenom allt, kollade lite videos och fick uppdateringar hur de hade det, så vi hade väl kanske inte lika kul som de hade, men vi hade kul ändå, berättar Berglund under samlingen på Irland.

ANNONS

Även om det blev hektiskt för de både spelarna, är Schough väldigt glad över att ha säkrat guldet innan samlingen, istället för efter. När de kommer hem återstår två omgångar av allsvenskan.

- Det känns väldigt skönt att vi har klarat av det redan nu, så nu kan man komma hit och inte släppa allsvenskan lite. Hade vi haft avgörandet kvar när vi kommer hem tror jag det hade legat i tankarna lite mer, så nu kan vi släppa det och bara njuta, säger hon.

Att samlas med landslaget betyder dock också att samlas med spelare från den största klubbkonkurrenten, BK Häcken. Dagen efter att de tappade guldchansen var det inte helt optimalt, menar Berglund.

-  Man vill inte sticka någon i ögonen och det är väldigt tätt inpå. Men alla har gratulerat oss och vissa kanske kan göra det mer med ett leende och så där, men det är som det är, säger hon.

ANNONS
Publicerad 2021-10-19 kl 08:52
Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från VM-kvalet - bara på C More.

Och massor av annan fotboll som LaLiga, Serie A och UEFA Champions League. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto