Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS
5:00

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se hela intervjun med Filippa Angeldahl i spelaren ovan.

Stjärnduo saknas - Angeldahl vill kliva fram: "Jag är redo att ta mer ansvar"

5v

DUBLIN/STOCKHOLM. Caroline Seger och Kosovare Asllani saknas mot Irland.
Då är mittfältaren Filippa Angeldahl redo att ta mer ansvar.
- Jag känner att många är redo att göra det, säger hon till TV4. 

Sverige ställs under torsdagskvällen mot Irland på bortaplan i VM-kvalet. Sverige har hittills sex poäng efter två matcher, medan Irland ännu inte spelat någon match i kvalspelet. I den här matchen får landslaget samtidigt klara sig utan två tongivande mittfältare, lagkaptenen Caroline Seger och mittfältaren Kosovare Asllani av skadeskäl. 

Manchester City-mittfältaren Filippa Angeldahl har spelat en hel del med Seger på mittfältet i landslaget, men får nu klara sig utan kaptenen mot Irland. 

- Det är klart att hon (Seger) är en viktig spelare för oss som inte är här. Som den ledare hon är kommer det saknas, men jag hoppas att andra spelare tar ansvar och blir en liten ledare på planen när hon är borta. Jag känner att många är redo att göra det och jag känner att jag är redo att ta mer ansvar och vara en ledare på planen, säger Angeldahl till TV4.

ANNONS

Hon fortsätter:

- Det har gjort mycket att man fått förtroende och fått speltid. Det är klart att man växer som både människa och fotbollsspelare med det förtroendet. 

Blir det några skillnader för din del när Caroline Seger inte är med?
- Nej, det skulle jag inte säga. Vi jobbar med samma principer, så jag skulle inte tro att det påverkar mig alls. 

Rutinerade målvakten Hedvig Lindahl menar också att andra spelare får kliva fram. 

- Det är två spelare med väldigt mycket erfarenhet som kliver fram i sådana här viktiga matcher. Nu öppnas det yta för andra att kliva fram, ta en ledarroll och styra när det kanske blir lite nerv och verkligen gäller, säger Lindahl till TV4. 

Förbundskaptenen Peter Gerhardsson om Segers och Asllanis frånvaro:

- Det är kanske mer vanligt att man har några som inte är med. Nu är det "Kosse" och Seger i det här fallet. Vi har alltid en plan oavsett vem det är. Sedan är det klart att det är spelare som man gärna hade haft här, men det vill man med alla som man tar ut. Vi får hitta lösningar och det är mitt jobb att hitta lösningar i truppen som vi har. 

ANNONS

Har du raka ersättare på deras positioner eller blir det stora förändringar?
- Vi har oftast spelare som finns i de positionerna och sedan kan man ibland ändra position, men det är helt klart att vi har bra spelare. Inför OS försvann några spelare och när det gäller ledarskap finns det många spelare som är ledare här. Det är många spelare som tar steg, inte bara som fotbollsspelare, utan även som ledare. Det är saker vi ska handskas med.

Publicerad 2021-10-21 kl 08:00
Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från VM-kvalet - bara på C More.

Och massor av annan fotboll som LaLiga, Serie A och UEFA Champions League. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto